centrum_panorama2020
Röstkaoset har nu fått sitt slutgiltiga beslut i och med att protokollet är justerat och valsedlarna offentliga.Foto: Skärmdump/Facebook

Officiellt med Holst som vinnare av det ogiltigförklarade KSO-valet

Som märsta.nu kunde avslöja redan på kvällen 17:e oktober så var det Olov Holst som fick flest röster, nu är det även bekräftat officiellt enligt Holst då protokollet har justerats

Med röstsiffrorna 26-25 samt en blank så hade Olov Holst (M) vunnit det val av KSO som ägde rum i samband med budgetfullmäktige 17:e oktober. Men valet ogiltigförklarades på grund av en röstsedel för mycket. Efter många hårda ord blev det till slut ingen votering om KSO då Lars Bryntesson (S) valde att dra tillbaka sitt entledigande:
– I ett försök att dölja det faktum att man uppenbarligen inte längre kontrollerar majoriteten i kommunfullmäktige fortsätter Socialdemokraterna försöken att misstänkliggöra själva processen samtidigt som man inte vågar genomföra ett nytt val. Man låter hellre den KSO som redan beviljats sitt entledigande sitta kvar. Kan desperationen att till varje pris behålla makten beskrivas tydligare, skriver Olov Holst (M) på Facebook.

JK inleder inte förundersökning på ordföranden
märsta.nu kunde redan samma kväll avslöja resultatet vilket fick fullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S) upprörd att hon sa sig vara irriterad över att man kan ta del av resultatet på märsta.nu. I samband med det anmäldes hon till JO för att ha hindrat folkvalda att uttala sig för media, då JO inte hanterar fullmäktige gick ärendet vidare till JK. Inte heller JK kommer dock att agera efter beslut idag:
– Justitiekanslern tolkar det anmälda uttalandet som att Gun Eriksson endast ger uttryck för att hon personligen är irriterad över att något har publicerats i massmedia. Det är därför tydligt att det här inte är fråga om att hon har efterforskat någon källa eller vidtagit någon otillåten åtgärd som omfattas av stadgandet om censurförbud, skriver JK i sitt beslut.

happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
boisigtuna
kcbygg_aug_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

2020_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider