defacto_pan2020
Röstkaoset har nu fått sitt slutgiltiga beslut i och med att protokollet är justerat och valsedlarna offentliga.Foto: Skärmdump/Facebook

Officiellt med Holst som vinnare av det ogiltigförklarade KSO-valet

Som märsta.nu kunde avslöja redan på kvällen 17:e oktober så var det Olov Holst som fick flest röster, nu är det även bekräftat officiellt enligt Holst då protokollet har justerats

fraga_liberalerna

Med röstsiffrorna 26-25 samt en blank så hade Olov Holst (M) vunnit det val av KSO som ägde rum i samband med budgetfullmäktige 17:e oktober. Men valet ogiltigförklarades på grund av en röstsedel för mycket. Efter många hårda ord blev det till slut ingen votering om KSO då Lars Bryntesson (S) valde att dra tillbaka sitt entledigande:
– I ett försök att dölja det faktum att man uppenbarligen inte längre kontrollerar majoriteten i kommunfullmäktige fortsätter Socialdemokraterna försöken att misstänkliggöra själva processen samtidigt som man inte vågar genomföra ett nytt val. Man låter hellre den KSO som redan beviljats sitt entledigande sitta kvar. Kan desperationen att till varje pris behålla makten beskrivas tydligare, skriver Olov Holst (M) på Facebook.

JK inleder inte förundersökning på ordföranden
märsta.nu kunde redan samma kväll avslöja resultatet vilket fick fullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S) upprörd att hon sa sig vara irriterad över att man kan ta del av resultatet på märsta.nu. I samband med det anmäldes hon till JO för att ha hindrat folkvalda att uttala sig för media, då JO inte hanterar fullmäktige gick ärendet vidare till JK. Inte heller JK kommer dock att agera efter beslut idag:
– Justitiekanslern tolkar det anmälda uttalandet som att Gun Eriksson endast ger uttryck för att hon personligen är irriterad över att något har publicerats i massmedia. Det är därför tydligt att det här inte är fråga om att hon har efterforskat någon källa eller vidtagit någon otillåten åtgärd som omfattas av stadgandet om censurförbud, skriver JK i sitt beslut.

centrum_helsida2020
meko_helsida
kkdk_helsida
helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider
nrh
outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider