socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild

Oenighet kring Hellenberg i Norrtälje

I Norrtälje kommun är kommunstyrelsen inte helt enig till att anställa Sigtuna kommuns kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg på grund av att det pågår en utredning kring hennes direktupphandlingar i Sigtuna kommun: - Handläggningen av ärendet pågår fortfarande. Jag kan i dagsläget inte säga något särskilt om vad resultatet kommer att bli eller när och hur ärendet kommer att avslutas, säger Dick Moberg, föredragande på Konkurrensverket, till märsta.nu

centrum_artikel_host

På måndagen fattade Kommunstyrelsen i Norrtälje beslut om att anställa Ulla-Marie Hellenberg som kommundirektör med start 1:a januari. Den borgerliga oppositionen reserverade sig mot beslutet med anledning av den utredning som Konkurrensverket inlett kring Sigtuna kommuns hantering av direktupphandlingar via HRM Konsult som Hellenberg haft kopplingar till. Den utredningen som inleddes i våras ser dock inte ut att kunna avslutas på denna sida nyåret. Oppositionen i Norrtälje ansåg att hon inte skulle anställas eftersom man inte vet utfallet av utredningen, rapporterar Norrtälje Tidning på webben.

Rekrytering pågår
Sigtuna kommun har inlett en rekryteringsprocess för att hitta en ny kommundirektör efter att Hellenbergs besked om att sluta blev offentligt 30:e september. Den rödgröna majoriteten i Norrtälje har dock inget problem med att det pågår en utredning. Man ser henne som en tillgång för Norrtälje då hon har en lång och bred kompetens i de frågor som berör Norrtälje. Hon har också tre år i följd varit med på den prestigefyllda listan Välfärdens viktigaste kvinnor som tidningen Dagens Samhälle sammanställer.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out