aftenbil_helsida
Foto: Pressbild

Oenighet kring Hellenberg i Norrtälje

I Norrtälje kommun är kommunstyrelsen inte helt enig till att anställa Sigtuna kommuns kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg på grund av att det pågår en utredning kring hennes direktupphandlingar i Sigtuna kommun: - Handläggningen av ärendet pågår fortfarande. Jag kan i dagsläget inte säga något särskilt om vad resultatet kommer att bli eller när och hur ärendet kommer att avslutas, säger Dick Moberg, föredragande på Konkurrensverket, till märsta.nu

swedol_artikel

På måndagen fattade Kommunstyrelsen i Norrtälje beslut om att anställa Ulla-Marie Hellenberg som kommundirektör med start 1:a januari. Den borgerliga oppositionen reserverade sig mot beslutet med anledning av den utredning som Konkurrensverket inlett kring Sigtuna kommuns hantering av direktupphandlingar via HRM Konsult som Hellenberg haft kopplingar till. Den utredningen som inleddes i våras ser dock inte ut att kunna avslutas på denna sida nyåret. Oppositionen i Norrtälje ansåg att hon inte skulle anställas eftersom man inte vet utfallet av utredningen, rapporterar Norrtälje Tidning på webben.

Rekrytering pågår
Sigtuna kommun har inlett en rekryteringsprocess för att hitta en ny kommundirektör efter att Hellenbergs besked om att sluta blev offentligt 30:e september. Den rödgröna majoriteten i Norrtälje har dock inget problem med att det pågår en utredning. Man ser henne som en tillgång för Norrtälje då hon har en lång och bred kompetens i de frågor som berör Norrtälje. Hon har också tre år i följd varit med på den prestigefyllda listan Välfärdens viktigaste kvinnor som tidningen Dagens Samhälle sammanställer.

vardcentral_helsida
liber_sommar_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

helsida_var2021

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

2020_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

connys_helsida
brobygget_night
defacto_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

mp-helsida
brobygget_day

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

brobygget_night_out
swedol_outsider
brobygget_day_out
ungsatsning-outsider
nrh
aftenbil_outsider
rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
vardcentral_outsider
connys
ridskola_2020_outsider