defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Oenighet kring Hellenberg i Norrtälje

I Norrtälje kommun är kommunstyrelsen inte helt enig till att anställa Sigtuna kommuns kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg på grund av att det pågår en utredning kring hennes direktupphandlingar i Sigtuna kommun: - Handläggningen av ärendet pågår fortfarande. Jag kan i dagsläget inte säga något särskilt om vad resultatet kommer att bli eller när och hur ärendet kommer att avslutas, säger Dick Moberg, föredragande på Konkurrensverket, till märsta.nu

centrum_artikel

På måndagen fattade Kommunstyrelsen i Norrtälje beslut om att anställa Ulla-Marie Hellenberg som kommundirektör med start 1:a januari. Den borgerliga oppositionen reserverade sig mot beslutet med anledning av den utredning som Konkurrensverket inlett kring Sigtuna kommuns hantering av direktupphandlingar via HRM Konsult som Hellenberg haft kopplingar till. Den utredningen som inleddes i våras ser dock inte ut att kunna avslutas på denna sida nyåret. Oppositionen i Norrtälje ansåg att hon inte skulle anställas eftersom man inte vet utfallet av utredningen, rapporterar Norrtälje Tidning på webben.

Rekrytering pågår
Sigtuna kommun har inlett en rekryteringsprocess för att hitta en ny kommundirektör efter att Hellenbergs besked om att sluta blev offentligt 30:e september. Den rödgröna majoriteten i Norrtälje har dock inget problem med att det pågår en utredning. Man ser henne som en tillgång för Norrtälje då hon har en lång och bred kompetens i de frågor som berör Norrtälje. Hon har också tre år i följd varit med på den prestigefyllda listan Välfärdens viktigaste kvinnor som tidningen Dagens Samhälle sammanställer.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov