sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Odenplan öppnar på måndagen

På måndagen trafikerar pendeltågen återigen station Odenplan men City kommer att vara stängt meddelar SL.

marstakalaset_artikel

Odenplan kommer att öppna som vanligt 04.10 på måndag morgon. Rulltrapporna är nu säkra. Arbetet har pågått sedan fredagen med demontering, inspektion, återmontering och testkörning. Leverantören Otis har haft 20 specialister på plats för att utföra arbetet. Tre av rulltrapporna har rostangrepp men 16 kommer att öppna.
– Slutsatsen av veckans intensiva arbete är att vi kan öppna Stockholm Odenplan. Det är ett steg i rätt riktning men mycket arbete kvarstår på Stockholm City, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör.

Gällande Stockholm City med 50 rulltrappor pågår fortfarande utredningen. Först när Otis fastställt orsaken kan man ge en prognos för när stationen kan öppna igen. Resenärer ombeds välja tunnelbana eller buss om man ska från Odenplan in mot City eller vice versa.

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
sommar_centrum
happyhomes_2019
kontor_thaifong
sommar
marstakalas_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

defacto_outsider
nrh
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
connys