defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Odenplan öppnar på måndagen

På måndagen trafikerar pendeltågen återigen station Odenplan men City kommer att vara stängt meddelar SL.

Odenplan kommer att öppna som vanligt 04.10 på måndag morgon. Rulltrapporna är nu säkra. Arbetet har pågått sedan fredagen med demontering, inspektion, återmontering och testkörning. Leverantören Otis har haft 20 specialister på plats för att utföra arbetet. Tre av rulltrapporna har rostangrepp men 16 kommer att öppna.
– Slutsatsen av veckans intensiva arbete är att vi kan öppna Stockholm Odenplan. Det är ett steg i rätt riktning men mycket arbete kvarstår på Stockholm City, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör.

Gällande Stockholm City med 50 rulltrappor pågår fortfarande utredningen. Först när Otis fastställt orsaken kan man ge en prognos för när stationen kan öppna igen. Resenärer ombeds välja tunnelbana eller buss om man ska från Odenplan in mot City eller vice versa.

ica_oktober
centrum_host_helsida
sigtunavatten_standard

Askerson: Lögnaktigt utspel om social dumpning

Politik Kommunalrådet i Kramfors, Jan Sahlén (S), har orsakat stor uppståndelse inom stockholmspolitiken sedan han anklagat stockholmskommuner för social dumpning: - Det är ett lögnaktig utspel med en felaktig bildsättning av det arbete som görs på integrationsområdet i Sigtuna kommun, kontrar Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

defacto_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober

Lappade bilar på omskyltad pendlarparkering

Nyheter I somras gjorde Sigtuna om parkeringsbestämmelserna i Rosersberg, det har resulterat i flera lappade bilar om dagen: - Man har satt dit en skylt men markeringarna i vägen är kvar, säger en pendlarparkerare till märsta.nu

Klart med ny höjning av SL-kortet

Notiser Priset på SL-kortet högs efter nyår med 40 kronor: - Vi måste skaffa oss muskler för att möta sämre tider och kunna fortsätta med det framtidsbygge som vi är mitt inne i, säger regiontrafikrådet Kristoffer Tamsons (M) till Svenska Dagbladet.

connys
nrh
defacto_outsider
colorama_april2