stationshusen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Odenplan öppnar på måndagen

På måndagen trafikerar pendeltågen återigen station Odenplan men City kommer att vara stängt meddelar SL.

Odenplan kommer att öppna som vanligt 04.10 på måndag morgon. Rulltrapporna är nu säkra. Arbetet har pågått sedan fredagen med demontering, inspektion, återmontering och testkörning. Leverantören Otis har haft 20 specialister på plats för att utföra arbetet. Tre av rulltrapporna har rostangrepp men 16 kommer att öppna.
– Slutsatsen av veckans intensiva arbete är att vi kan öppna Stockholm Odenplan. Det är ett steg i rätt riktning men mycket arbete kvarstår på Stockholm City, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör.

Gällande Stockholm City med 50 rulltrappor pågår fortfarande utredningen. Först när Otis fastställt orsaken kan man ge en prognos för när stationen kan öppna igen. Resenärer ombeds välja tunnelbana eller buss om man ska från Odenplan in mot City eller vice versa.

2020_helsida
defacto_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

mp_host_helsida
valsta-jul_helsida
jul2021
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
jul_outsider
mp-outsider
valsta_jul_outsider
stationshusen_out
connys