defacto_pan2020
Redan på Nyårsdagen kraschade en bil in i Stationshuset. Det var starten på en händelserik månad i kommunen.

Nytt januarirekord och näst bästa månaden någonsin

märsta.nu noterade 69000 unika besök under januari vilket är den näst högsta siffran någonsin för en månad och ett nytt januarirekord.

centrum_artikel

Den förra noteringen för januari var från 2015 då 68 800 användare besökte märsta.nu, den nya siffran 69 700 är bara timmar gammal. Januari blev således den bästa januarimånaden någonsin. Den bästa siffran någonsin är från december 2015 då 92 000 användare räknades in, dock är den gångna månadens totala besök den klart bästa någonsin, 310 000 besök innebär en kross med ca 50 000 besök jämfört med näst bästa siffran som är 260 000 besök från januari och december 2015.

Januari var onekligen händelserik, det enda som drog upp siffrorna i december 2015 var ISIS-lapparna på Steningehöjden som märsta.nu var först i landet att rapportera om. Den aktuella veckan 6-12 december noterades 48 000 användare, ett rekord som kan bli svårslaget. Det har varit mycket att rapportera om i januari men vi har även sett till att bevaka snabbt och tydligt vid händelser som kommuninvånare varit intresserade av.

Det började redan på Nyårsdagen då en bil körde in i Stationshuset, men mest klickar i januari var Mordet i Valsta med 19 900 visningar, följt av händelsen på Nyårsdagen med 11 000 visningar. Villabranden i Sigtuna drog 8600 visningar, garagebranden i Rosersberg 6700 visningar och pojken som rånades och knivhöggs på månadens sista dag 6500 visningar.

Utöver det har det även varit Smash & Grab på Willys, sexbrottsanklagad fritidsledare, misshandlat tidningsbud, förföljda flickor efter skolan i Sigtuna. Det är många artiklar som inte ens kommer in på topp 10 trots höga siffror, det visar vilken oerhörd stor konkurrens det var om nyheterna på märsta.nu.

En stor del av jobbet görs faktiskt tack vare er läsare, ni ligger bakom många konkreta tips som sedan leder till publicering. Det är fantastiskt vilka läsare vi har, alla är alerten ute på byn och vet vilket typ av nyheter som märsta.nu skriver om, smått som stort, det är bättre höra av sig en gång för mycket än en gång för lite.

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtunastad_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider