centrum_panorama2020
Redan på Nyårsdagen kraschade en bil in i Stationshuset. Det var starten på en händelserik månad i kommunen.

Nytt januarirekord och näst bästa månaden någonsin

märsta.nu noterade 69000 unika besök under januari vilket är den näst högsta siffran någonsin för en månad och ett nytt januarirekord.

Den förra noteringen för januari var från 2015 då 68 800 användare besökte märsta.nu, den nya siffran 69 700 är bara timmar gammal. Januari blev således den bästa januarimånaden någonsin. Den bästa siffran någonsin är från december 2015 då 92 000 användare räknades in, dock är den gångna månadens totala besök den klart bästa någonsin, 310 000 besök innebär en kross med ca 50 000 besök jämfört med näst bästa siffran som är 260 000 besök från januari och december 2015.

Januari var onekligen händelserik, det enda som drog upp siffrorna i december 2015 var ISIS-lapparna på Steningehöjden som märsta.nu var först i landet att rapportera om. Den aktuella veckan 6-12 december noterades 48 000 användare, ett rekord som kan bli svårslaget. Det har varit mycket att rapportera om i januari men vi har även sett till att bevaka snabbt och tydligt vid händelser som kommuninvånare varit intresserade av.

Det började redan på Nyårsdagen då en bil körde in i Stationshuset, men mest klickar i januari var Mordet i Valsta med 19 900 visningar, följt av händelsen på Nyårsdagen med 11 000 visningar. Villabranden i Sigtuna drog 8600 visningar, garagebranden i Rosersberg 6700 visningar och pojken som rånades och knivhöggs på månadens sista dag 6500 visningar.

Utöver det har det även varit Smash & Grab på Willys, sexbrottsanklagad fritidsledare, misshandlat tidningsbud, förföljda flickor efter skolan i Sigtuna. Det är många artiklar som inte ens kommer in på topp 10 trots höga siffror, det visar vilken oerhörd stor konkurrens det var om nyheterna på märsta.nu.

En stor del av jobbet görs faktiskt tack vare er läsare, ni ligger bakom många konkreta tips som sedan leder till publicering. Det är fantastiskt vilka läsare vi har, alla är alerten ute på byn och vet vilket typ av nyheter som märsta.nu skriver om, smått som stort, det är bättre höra av sig en gång för mycket än en gång för lite.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
kcbygg_aug_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

boisigtuna

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider