centrum_jul_panorama
Galaxen i SteningeFoto: Sigtuna kommun

Nytt högstadium til Steninge

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att sätta igång processen med att bygga ut Galaxen til att även omfatta årskurserna 7-9.

defacto_jul_artikel

Galaxenskolan som färdigställdes för bara två år sedan ska byggas ut. Anledningen är att det finns behov av årskurserna 7-9 i Valsta/Steninge-området samt Steninge slottsby. Utöver det ska även en ny sporthall byggas. Det kommer att bli en treparallellig skola för åk 7-9 samt tvåparallellig för åk F-6.

Kostnaden beräknas till 105 miljoner kronor, 76 miljoner ryms i investeringsbudgeten. Resterande medel behöver fastställas på kommande budgetsammanträde, det är framför allt en ny sporthall som drar upp kalkylen samt att projekteringskostnader beräknas till 10,5 miljoner kronor. Skolan beräknas stå klar kring 2022/2023.

fme_oktober
happyhomes_2019
defacto_jul

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

centrum_jul_helsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

trainingpartner_jobb_helsida
julbord_helsida
sigtunavatten_standard
ica_oktober
tp_helsida
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
tp_outsider
connys
colorama_april2
nrh
julbord