defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ca 14 000 drabbades av nytt strömavbrott

Ett nytt elavbrott drabbade kommunen under torsdagen, denna gång med som mest 14 000 berörda kunder: - Vi försöker koppla om så att alla får tillbaka elen, sa Peter Stedt vid Vattenfalls pressjour tidigare under dagen.

En kortslutning vid kraftstation Måby har orsakat en brand i stationen och ett omfattande strömavbrott. 14 000 av Vattenfalls kunder i Sigtuna kommun är drabbade. Brandkår och Vattenfall arbetar med branden i stationen, under tiden försöker man koppla om så att alla kunder ska kunna få tillbaka elen. Prognosen är klockan 13.00 men det är inte säkert att Vattenfall hinner lösa det tills dess. Peter Stedt vid Vattenfalls pressjour uppmanar kunder att hålla koll på Vattenfalls hemsida för ungefärlig tid för när elen ska komma tillbaka.

Det är inte bara privatkunder drabbade utan även företag och butiker ligger nere i samband med avbrottet. Avbrottet sträcker sig från Rosersberg, till Steninge i väster, Arlandastad, Odensala och även in i södra Knivsta. Denna gång är Sigtuna inte drabbat vilket var fallet under kvällen och natten.

Strax efter klockan 13 var strömmen tillbaka bland samtliga drabbade kunder.

 

teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

happyhomes_50
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

connys
nrh
teatergrillen_outsider