socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ca 14 000 drabbades av nytt strömavbrott

Ett nytt elavbrott drabbade kommunen under torsdagen, denna gång med som mest 14 000 berörda kunder: - Vi försöker koppla om så att alla får tillbaka elen, sa Peter Stedt vid Vattenfalls pressjour tidigare under dagen.

centrum_artikel_host

En kortslutning vid kraftstation Måby har orsakat en brand i stationen och ett omfattande strömavbrott. 14 000 av Vattenfalls kunder i Sigtuna kommun är drabbade. Brandkår och Vattenfall arbetar med branden i stationen, under tiden försöker man koppla om så att alla kunder ska kunna få tillbaka elen. Prognosen är klockan 13.00 men det är inte säkert att Vattenfall hinner lösa det tills dess. Peter Stedt vid Vattenfalls pressjour uppmanar kunder att hålla koll på Vattenfalls hemsida för ungefärlig tid för när elen ska komma tillbaka.

Det är inte bara privatkunder drabbade utan även företag och butiker ligger nere i samband med avbrottet. Avbrottet sträcker sig från Rosersberg, till Steninge i väster, Arlandastad, Odensala och även in i södra Knivsta. Denna gång är Sigtuna inte drabbat vilket var fallet under kvällen och natten.

Strax efter klockan 13 var strömmen tillbaka bland samtliga drabbade kunder.

 

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

forstamaj_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
pantamera_out