bostadsformedling
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ca 14 000 drabbades av nytt strömavbrott

Ett nytt elavbrott drabbade kommunen under torsdagen, denna gång med som mest 14 000 berörda kunder: - Vi försöker koppla om så att alla får tillbaka elen, sa Peter Stedt vid Vattenfalls pressjour tidigare under dagen.

centrum_artikel

En kortslutning vid kraftstation Måby har orsakat en brand i stationen och ett omfattande strömavbrott. 14 000 av Vattenfalls kunder i Sigtuna kommun är drabbade. Brandkår och Vattenfall arbetar med branden i stationen, under tiden försöker man koppla om så att alla kunder ska kunna få tillbaka elen. Prognosen är klockan 13.00 men det är inte säkert att Vattenfall hinner lösa det tills dess. Peter Stedt vid Vattenfalls pressjour uppmanar kunder att hålla koll på Vattenfalls hemsida för ungefärlig tid för när elen ska komma tillbaka.

Det är inte bara privatkunder drabbade utan även företag och butiker ligger nere i samband med avbrottet. Avbrottet sträcker sig från Rosersberg, till Steninge i väster, Arlandastad, Odensala och även in i södra Knivsta. Denna gång är Sigtuna inte drabbat vilket var fallet under kvällen och natten.

Strax efter klockan 13 var strömmen tillbaka bland samtliga drabbade kunder.

 

brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

studeravidare_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
nrh