eldsjal2024_pan
Kristdemokraternas nya styrelse: Olle Henriksson, Karsten Bjärbo (gruppledare),Maria Kostic, Britta Utbult-Pålsson, Kurt Petterson (ordförande), Bengt Hellström, Kerstin Eriksson Foto: Pressbild

Nygammal ordförande för (KD)

Kurt Pettersson gör comeback som ordförande för Kristdemokraterna i Sigtuna kommun: - Trots oroande opinionssiffror har vi det senaste halvåret haft en rekordstor tillströmning av både medlemmar och aktiva, säger Pettersson i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Valet 2018 närmar sig med stormsteg, för Kristdemokraterna är opinionsläget inte optimalt då man i flera undersökningar på riksnivå hamnat under 4-procentspärren. Till lokala val finns det även en spärr för småpartier i kommuner med en valkrets på två procent. Något som KD Sigtuna tidigare välkomnat:
– Vi klarade ju lokalt med råge även ”riksnivån” förra gången så vi lever i tron med att vi skall nå minst 4 procentnivån lokalt även vid kommande val, sa gruppledare Karsten Bjärbo till märsta.nu i början av året.

Varit aktiv i fyra decennier
Nyligen valde partiet en ny styrelse och comeback som ordförande gör Kurt Pettersson som därmed leder partiet in i valrörelsen. Enligt ett pressmeddelande har Pettersson nu varit aktiv i lokalpolitiken i fyra decennier. Han tror att KD behövs som en mjukare men ändå tydlig borgerlig röst i en hårdnande tid.

Fokuserar på äldreomsorgen
Karsten Bjärbo menar att den förra kommunledningen lämnade efter sig en hel del utmaningar och att det finns saker att förbättra inom äldre- och omsorgen där han är ordförande för att sätta guldkant på tillvaron för äldre och seniorer.
– Men problem är till för att lösas, och vi är nu ett mycket vässat gäng som är beredda att fortsätta leda in kommunen på rätt spår även efter valet i början på september, uppger Bjärbo.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
storemore_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna