socialdemokraterna_maj_panorama
Mannen ska ha gripits här inne på Migrationsverket i ArlandastadFoto: Arkivbild/Daniel Iskander

Nya uppgifter: Mannen greps på Migrationsverket

Mannen som slog och spottade på småbarnsmamman greps på Migrationsverkets förvar rapporterar Aftonbladet: - Han var förvarstagen och greps i förvaret i Märsta, säger mannens försvarare Ekrem Güngör till Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Under lördagen har det kommit nya uppgifter om hur det gick till när mannen greps. Det ska inte ha skett på Märsta station utan mannen var förvarsintagen på Migrationsverket i Arlandastad. Mannen ska ha skrytit för sina vänner om att det var han på videon som cirkulerade i riksmedia. Mannens advokat Ekrem Güngör bekräftar för Aftonbladet att gripandet i själva verket skedde på Migrationsverket. På fredagen höll han ett kortare samtal med sin klient vars inställning till brottet fortfarande är oklart:
– Jag ska under eftermiddagen träffa honom en stund innan förhöret. Då får han berätta för mig hur han ser på saken och sedan får vi redogöra det för utredarna, säger Ekrem Güngör enligt tidningen.

Återvände från Norge
Mannens ska vara 21 år gammal och tunisiskt medborgare, han är sedan tidigare känd av polisen. Han sökte även asyl i både Norge, Danmark, Grekland och Tyskland innan han kom till Sverige 2013. I väntan på att skickas till Norge där hans asylärende skulle behandlas har han hamnat i bråk flera gånger. Trots att han utvisats flera gånger har han återvänt till Sverige. I torsdags offentliggjordes filmen och personal på Migrationsverket i Arlandastad kände igen mannen. Gripandet ska ha gått lugnt till, varför Polisen först uppgav att det skedde på Märsta station är okänt. Polisen på Södermalm som handlägger ärendet vill inte svara på ytterligare frågor skriver Aftonbladet.
– Det kommer att genomföras en del åtgärder i dag. Det kommer att hållas ett förhör med honom, sedan kommer åklagaren möjligtvis att ta ställning till om han ska begäras häktad eller inte, säger Fredrik Berg vid Åklagarmyndighetens presstjänst, till Aftonbladet.

centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
connys
nrh_sigtuna