eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Nya stökigheter – stenkastning och bränder

Stora polisresurser befann sig i centrala Märsta under natten efter att ungdomsgäng återigen stökat: - Vi hade en patrull som hade fått en sten mot sig, säger inspektör David Simonsson på polisens regionledningscentral.

centrum_artikel_host
Stökigheter i Märsta blossade upp igen. Strax efter klockan ett natten mot onsdag började samtal komma in till polisens ledningscentral. Oroliga personer larmade om ungdomsgäng som bland annat skjutit raketer.

– Vi har en betydligt större resurs på plats, det är en ganska stor polisinsats, sa K-G Olsson, stationsbefäl på Polisen Region Nord, vid 2-tiden till märsta.nu

Polisstyrkor förberedda

K-G Olsson berättar att man efter gårdagnattens händelse där polis fick stenar kastade mot sig av maskerade personer på mopeder haft väldigt stora polisstyrkor i närheten under senkvällen – beredda att rycka in, och vid ett-tiden blev man tvungen att rycka in. Även flera brandbilar stod redo vid en brytpunkt.

Polis stenkastad
Denna natt har varit lugnare än igår natt. Det har mest handlat om smällare och mopeder som stört boende. Men under en patrullering fick poliserna en stor sten kastad mot sig:
– Vi hade en patrull som hade fått en sten mot sig, säger inspektör David Simonsson på polisens regionledningscentral.
– Man kommer skriva en anmälan om försök till våld mot tjänsteman, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl vid Polisen Region Nord.
Hur jobbar ni ute nu? 

– Vi rör oss i området så att boende kan känna sig trygga, vi är i det aktuella området och ser till att det är lugnt, och vi har poliser på plats för att hantera det, berättade Simonsson vid 02-tiden.

Mopedbrand
Klockan 04 larmades brandkåren till Midgårdsvallen efter att en moped sattes i brand:
– En byggarbetare hann släcka branden innan vi kom fram, vi var framme och gjorde en kontroll, säger Roger Svärndal, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Kl. 03.30
Stationsbefälet Fredrik Ladenstedt berättar att man vid 03.30-tiden valde att avbryta insatsen helt. Stökigheterna resulterade i två anmälningar: försök till våld mot tjänsteman och skadegörelse genom brand. Enligt Ladenstedt har man under natten mest kontrollerat fordon och personer, men ingen har frihetsberövats. Ledningscentralen har förutom larm om smällare och mopeder även fått in samtal om ungdomsgäng som verkat förberedde stenkastning:
– Man har fått in uppgifter att man samlat ihop stenar och bråte, det är ett osäkert läge men det har inte varit större ordningsproblem, säger Ladenstedt.

Har du bilder? Maila/MMS:a redaktionen

eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida
connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

spedition_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
storemore_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
spedition_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider