centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Nya stadsradhus till Steninge slottsby

Blooc och SHH Bostad har tecknat ett avtal om att uppföra 32 stadsradhus i bostadsrättsform.

Under våren kommer säljstart att ske för 32 stadsradhus i Steninge slottsby, det är arkitekter på Blooc som ritat husen.
– Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med SHH Bostad eftersom vi under längre tid fört dialog med SHH om att hitta ett gemensamt första projekt att driva tillsammans. Vi båda brinner för bostäder och delar visionen om att utveckla bostäder som folk har råd att bo i, utan att kompromissa på samtida arkitektur och design, säger Bloocs VD Stefan Gustafsson.

Kvarteret kommer att heta BRF Slottsträdgården och ligger i Tun7. Bostäderna blir 99 kvadratmeter med ett socialt entréplan och ett privat våningsplan med fyra sovrum. Det anses motsvara behoven och budgeten hos den aktiva barnfamiljen enligt Blooc.
– Vi ser fram emot att utveckla Brf Slottsträdgården tillsammans med Blooc. De har precis som vi lång erfarenhet av att utveckla prisvärda och välplanerade hem med modern inredning och tilltalade design till ett bra pris. Något som också tilltalar oss är att Blooc tillsammans med sin delägare Derome kan erbjuda hållbara bostäder i trä, vilket vi gillar, uppger Johan Spång, projektutvecklare på SHH Bostad.

2020_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
happy_homes_mars
salong_elisabeth_helsida
marina_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

ridskola2020_helsida
festspec_corona_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider