moderaterna_feb
Nya BRF Trollberger byggs i RagvaldsboFoto: Pressbild/Riksbyggen

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

banner_artikel

40 nya seniorbostäder börjar säljas av Riksbyggen i Ragvaldsbo, BRF Trollberger, som ligger nära Sigtuna stadsängar.
– Det stora antalet intresseanmälningar som kommit in visar tydligt att det finns ett stort behov av fler lättskötta bostäder anpassade för den äldre målgruppen i Sigtuna, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, i ett pressmeddelande

Bostäderna riktar sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Det byggs enligt Bonumkonceptet med utökad service med en bonumvärd vilket ska vara uppskattat enligt Riksbyggen. Föreningen kommer att ha tillgång till olika tjänster som exempelvis blomvattning, montering av hyllor, bärhjälp från affären. Det kommer också arrangeras sociala träffar för de boende. Planerad inflyttning är beräknad till hösten 2020.

dackia_2018
februari
clasohlson_robot
nationaldag_sigtunakommun
premiar_sportfiske
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

connys
objekt4
val2018
outsider_defacto
objekt3
barnnplattan
oppning_sportfiske2
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
standard_start
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
outsider_moderat
objekt2
nfc_vinter
veterankraft_standard