center_pan21

Nya rutiner för att begränsa smittan

Region Stockholm inför nya rutiner för att minska smittan av covid-19, bland annat hemisolering för den som utsatts för smitta.

centrum_artikel

Den som bor i samma hushåll som en smittad av covid-19 ska nu hemisoleras enligt de nya rutinerna för att begränsa spridning av covid-19.
– Vi ser en fortsatt markant ökning av smittade i länet och bedömer hemisolering för de som bor eller har bott med en smittad person som en effektiv smittskyddsåtgärd i kombination med fortsatt smittspårning och provtagning. De som berörs av förhållningsreglerna kommer få information om det via vårt smittspårningsteam eller av den smittade personens behandlande läkare, säger Maria Rotzén Östlund, tillförordnad smittskyddsläkare i Stockholm.

Hemisoloreringen gäller i sju dagar och den som isolerat sig kan ska om smittbärarpenning från Försäkringskassan, det gäller inte bara personer som arbetar utan även studerande på högskola och gymnasiet. Den smittsamma perioden sträcker sig vanligtvis från en dag före de första symtomen och minst sju dagar framåt.
– Förhållningsreglerna är samma för hela landet och de gäller oavsett om personen som bor eller bott med en konstaterat smittad person har symtom eller inte. Barn och ungdomar är dock undantagna. De kan fortsatt gå till förskola eller skola så länge de inte har några symtom och föräldrar utan symtom kan lämna och hämta på skola och förskola. Hemisolering innebär inte utegångsförbud, säger Maria Rotzén Östlund.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
julmarknad_helsida
jul2021
oppethus_helsida
koppar_helsida
happyhomes_sommar2020

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

2020_helsida
helsida_var2021
flygskola_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
koppar_outsider
julmarknad_outsider
flygskolan_outsider
nrh
jul_outsider
oppethus_outsider
connys
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
dack-outsider