eldsjal2024_pan
Foto: Press/Sigtuna kommun
Savannah Djeumeni går på förskolanFoto: Press/Sigtuna kommun
Pedagogen Johanna Norlén-MarksFoto: Press/Sigtuna kommun

Nu står Vallmons förskola klar

Vallmons förskola som revs för några år sedan trots kritik från boende har nu öppnat upp i nya lokaler som tidigare tillhörde Ekillaskolan.

centrum_artikel_host

Kritik var massiv från boende i Märsta och Arenberga för några år sedan då Vallmons förskola revs. Man uppförde baracker på platsen som även drabbades av mögel under en tid. Nu har dock en ny förskola kallad Vallmons öppnat upp på lokaler som tidigare tillhörde Ekillaskolan. Den nya skolan har plats för 80 barn i den 945 kvadratmeters stora ytan. Vallmon beskrivs som toppmodern och har kostat cirka 37 miljoner kronor.

Barnen får i lokalerna möjlighet att arbeta i projektform och man har tillgång till olika ateljéer, bland annat för att leka och skapa med vatten. Många väggar är av glas så att det blir lättare för pedagogerna att ha kontroll över verksamheten trots att den pågår i fler aminer rum samtidigt. Invigningen skedde på fredagen och medverkade gjorde bland annat Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (FP) och blivande kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S).

mp_helsida_eu
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
storemore_out
connys
nrh_sigtuna