defacto_pan2020
Arlanda maxar julresandet idag och i morgon torsdagFoto: Pressbild/Swedavia

Topp för julresandet redan nu

Onsdag och torsdag denna vecka är de mest intensiva dagarna för julresande på Arlanda. 230 starter och landningar inom inrikestrafiken genomförs idag och på torsdag är det en topp på utrikestrafiken med 450 starter och landningar.

Det är dryga veckan kvar till Julafton men redan nu sker den mesta av trafiken på Arlanda, ju närmare jul man kommer desto färre resor blir det och på julafton är det relativt lugnt på Arlanda. På onsdagen var det som intensivast inom jultrafiken med 230 starter och landningar för inrikestrafiken. Idag är det topp för utrikestrafiken med 450 flygningar. Under helgen och nästa vecka rör det sig på inrikessidan om kring 150-160 flygningar och på utrikessidan blir det 240 flygningar på självaste julafton.

Satsar på julvärdar
Arlanda satsar extra på julvärdar fram till 22:a december, sex stycken värdar finns i utrikesterminalen för att ge tips, info och vägledning i jultrafiken. Swedavia uppmanar resenärerna att vara ute i god tid på flygplatsen, särskilt sådana med mycket bagage eller ovana resenärer.

happyhomes_50
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys_helsida
oppethus_outsider
connys
teatergrillen_outsider
nrh