eldsjal2024_pan
Reparatörer vid Stora Wäsby där en kontaktledning rivits nerFoto: Insändarbild

Problem i tågtrafiken efter nedriven kontaktledning

Det har varit stora störningar i tågtrafiken sedan en kontaktledning rivits ner i höjd med Stora Wäsby. Än på torsdagen är framkomligheten för tågen begränsad till och från Märsta/Arlanda.

centrum_artikel_host

Sedan i eftermiddags är det stopp i kollektivtrafiken både för SJ, SL och Arlanda Express efter en nedriven kontaktledning i höjd med Stora Wäsby. Det finns ingen prognos för när ledningen ska vara lagad. Ersättningsbussar går mellan Märsta-Rotebro tillsvidare.

Ett Arlanda Expresståg stod still i tre timmar vilket fick passagerare att hoppa av rapporterar SVT Stockholm.

I höjd med Rosersberg stod ett pendeltåg still i tre timmar och till slut fick passagerare nog och hoppade av:
– Vi fick väldigt dålig information och vi fick inget vatten på över tre timmar. Tåget var fullt när vi åkte med ungefär 100 personer ombord, säger Hafrún Finnbogadóttir till SVT Stockholm.

Eftersom det inte fanns ström på tåget så kunde personalen först inte öppna dörrarna och det blev snabbt varmt ombord. Uppemot 50 personer ska ha lämnat tåget, gick över spåret och krånglade sig över staketet enligt SVT. Läkare krävde att få vatten till tåget och först 18.30 kom en bil med vattenflaskorna. 19.15 evakuerades de som var kvar.
– Det flesta, om inte alla, har fått boka om sina flygbiljetter. Jag ska bara ned till Malmö, men det finns folk som ska utrikes och flera av dem var de som lämnade först, säger Hafrún Finnbogadóttir till SVT.

Under onsdagskvällen öppnades något spår upp men kapaciteten är begränsad förbi platsen, på torsdagsmorgonen meddelar SL att det råder förseningar och inställda avgångar till och från Märsta/Arlanda.

Uppdaterad 6.50

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

connys_helsida
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
connys
storemore_out
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out