defacto_pan2020
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Nattlig släckning i Steningehöjden

Brandkår höll på med släckningsarbetet hela natten i Steningehöjden: - Vi kommer att avsluta släckningsarbetet under förmiddagen, säger Robin Haglund, brandingenjör vid Storstockholms räddningscentral.

Det blev en lång natt för brandkåren i Steningehöjden. Ett flertal brandmän från flera stationer arbetade med släckningen av vindsbranden. Under morgonen meddelas att branden ska vara under kontroll men fortfarande är det två stationer som bekämpar branden. Strax före klockan 8 kommer en av stationerna att lämna och en enhet kommer att vara kvar för eftersläckning.
– Vi kommer lyfta av taket med en kranbil och det blir ren eftersläckning under morgonen, säger Robin Haglund, brandingenjör vid Storstockholms räddningscentral.

Omfattningen av branden ska vara att hela vinden brunnit, det är oklart om branden spridit sig ner till bostäderna men risken finns att vatten och rök tagit sig in i lägenheterna närmast vinden annars. Det som väntar härnäst är rivning och bevakning:
– Det är upp till fastighetsägaren att lösa det, fortsätter Robin Haglund.

Okända brandorsak
SigtunaHem som äger det aktuella huset skriver på sin hemsida att brandorsaken i nuläget är okänd. De boende evakuerades till Steningehöjdens skola och man uppmanar dem att kontakta försäkringsbolaget för evakueringsboende över natten. Ett informationsmöte hålls på gården klockan 10.00.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
boisigtuna
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

nrh
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider