defacto_pan
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Nattlig släckning i Steningehöjden

Brandkår höll på med släckningsarbetet hela natten i Steningehöjden: - Vi kommer att avsluta släckningsarbetet under förmiddagen, säger Robin Haglund, brandingenjör vid Storstockholms räddningscentral.

Det blev en lång natt för brandkåren i Steningehöjden. Ett flertal brandmän från flera stationer arbetade med släckningen av vindsbranden. Under morgonen meddelas att branden ska vara under kontroll men fortfarande är det två stationer som bekämpar branden. Strax före klockan 8 kommer en av stationerna att lämna och en enhet kommer att vara kvar för eftersläckning.
– Vi kommer lyfta av taket med en kranbil och det blir ren eftersläckning under morgonen, säger Robin Haglund, brandingenjör vid Storstockholms räddningscentral.

Omfattningen av branden ska vara att hela vinden brunnit, det är oklart om branden spridit sig ner till bostäderna men risken finns att vatten och rök tagit sig in i lägenheterna närmast vinden annars. Det som väntar härnäst är rivning och bevakning:
– Det är upp till fastighetsägaren att lösa det, fortsätter Robin Haglund.

Okända brandorsak
SigtunaHem som äger det aktuella huset skriver på sin hemsida att brandorsaken i nuläget är okänd. De boende evakuerades till Steningehöjdens skola och man uppmanar dem att kontakta försäkringsbolaget för evakueringsboende över natten. Ett informationsmöte hålls på gården klockan 10.00.

ica_oktober
fme_oktober
sigtunavatten_standard

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

happyhomes_2019
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

defacto_helsida
nrh
colorama_april2
defacto_outsider
connys