centrum_jul_panorama
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Nattlig släckning i Steningehöjden

Brandkår höll på med släckningsarbetet hela natten i Steningehöjden: - Vi kommer att avsluta släckningsarbetet under förmiddagen, säger Robin Haglund, brandingenjör vid Storstockholms räddningscentral.

defacto_jul_artikel

Det blev en lång natt för brandkåren i Steningehöjden. Ett flertal brandmän från flera stationer arbetade med släckningen av vindsbranden. Under morgonen meddelas att branden ska vara under kontroll men fortfarande är det två stationer som bekämpar branden. Strax före klockan 8 kommer en av stationerna att lämna och en enhet kommer att vara kvar för eftersläckning.
– Vi kommer lyfta av taket med en kranbil och det blir ren eftersläckning under morgonen, säger Robin Haglund, brandingenjör vid Storstockholms räddningscentral.

Omfattningen av branden ska vara att hela vinden brunnit, det är oklart om branden spridit sig ner till bostäderna men risken finns att vatten och rök tagit sig in i lägenheterna närmast vinden annars. Det som väntar härnäst är rivning och bevakning:
– Det är upp till fastighetsägaren att lösa det, fortsätter Robin Haglund.

Okända brandorsak
SigtunaHem som äger det aktuella huset skriver på sin hemsida att brandorsaken i nuläget är okänd. De boende evakuerades till Steningehöjdens skola och man uppmanar dem att kontakta försäkringsbolaget för evakueringsboende över natten. Ett informationsmöte hålls på gården klockan 10.00.

defacto_jul
ica_oktober

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

sigtunavatten_standard

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

julbord_helsida

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

trainingpartner_jobb_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
colorama_jul
centrum_jul_helsida
happyhomes_2019

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

nrh
greeknight_outsider
tp_outsider
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
connys