defacto_pan2020
Foto: Locum

Närakut på Löwet flyttar till Sollentuna 2019

Närakuten på Löwenströmska som många kommuninvånare använder kommer att stängas och flyttas över till Sollentuna omkring 2019: - Närakuterna kommer att avlasta de stora akutmottagningarna, samtidigt som våra husläkarmottagningar fortsätter utgöra basen i vården samt behåller sitt jouruppdrag, säger Marie Ljungberg Schött, akutsjukvårdslandstingsråd.

centrum_artikel

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen tog beslutet på tisdagen om vart alla nya närakuter ska ligga och idag på en pressträff presenterades platserna. Löwenströmska som många kommuninvånare i Sigtuna vänder sig till avmonteras omkring 2019 men får behålla sin husläkarjour rapporterar tidningen Mitt I. Tio närakuter etableras i länet, norr om Stockholm blir det Karolinska, Sollentuna och Danderyd.

Enligt ett pressmeddelande från Moderaterna kommer fler stockholmare att få vård på rätt nivå. Utöver de tio som meddelats kommer två stycket att placeras efter behov i länet.
– Alla barn och vuxna i Stockholms län ska få vård tryggt och snabbt när de är akut sjuka. När husläkaren inte kan hjälpa till och när det inte är så allvarligt akut att man behöver det stora akutsjukhuset, blir våra tolv närakuter en ny vårdform, kommenterar Anna Starbrink (L) hälso- och sjukvårdslandstingsråd.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
speedy_helsida
sportlov_sigtuna

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

happyhomes_2019
2020_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida
connys_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider