defacto_pan
Foto: Locum

Närakut på Löwet flyttar till Sollentuna 2019

Närakuten på Löwenströmska som många kommuninvånare använder kommer att stängas och flyttas över till Sollentuna omkring 2019: - Närakuterna kommer att avlasta de stora akutmottagningarna, samtidigt som våra husläkarmottagningar fortsätter utgöra basen i vården samt behåller sitt jouruppdrag, säger Marie Ljungberg Schött, akutsjukvårdslandstingsråd.

marstakalaset_artikel

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen tog beslutet på tisdagen om vart alla nya närakuter ska ligga och idag på en pressträff presenterades platserna. Löwenströmska som många kommuninvånare i Sigtuna vänder sig till avmonteras omkring 2019 men får behålla sin husläkarjour rapporterar tidningen Mitt I. Tio närakuter etableras i länet, norr om Stockholm blir det Karolinska, Sollentuna och Danderyd.

Enligt ett pressmeddelande från Moderaterna kommer fler stockholmare att få vård på rätt nivå. Utöver de tio som meddelats kommer två stycket att placeras efter behov i länet.
– Alla barn och vuxna i Stockholms län ska få vård tryggt och snabbt när de är akut sjuka. När husläkaren inte kan hjälpa till och när det inte är så allvarligt akut att man behöver det stora akutsjukhuset, blir våra tolv närakuter en ny vårdform, kommenterar Anna Starbrink (L) hälso- och sjukvårdslandstingsråd.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

colorama_april2
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

sigtunavatten_standard
kontor_thaifong
sommar
defacto_outsider
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
connys