moderater_pan_sommar
Foto: Locum

Närakut på Löwet flyttar till Sollentuna 2019

Närakuten på Löwenströmska som många kommuninvånare använder kommer att stängas och flyttas över till Sollentuna omkring 2019: - Närakuterna kommer att avlasta de stora akutmottagningarna, samtidigt som våra husläkarmottagningar fortsätter utgöra basen i vården samt behåller sitt jouruppdrag, säger Marie Ljungberg Schött, akutsjukvårdslandstingsråd.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen tog beslutet på tisdagen om vart alla nya närakuter ska ligga och idag på en pressträff presenterades platserna. Löwenströmska som många kommuninvånare i Sigtuna vänder sig till avmonteras omkring 2019 men får behålla sin husläkarjour rapporterar tidningen Mitt I. Tio närakuter etableras i länet, norr om Stockholm blir det Karolinska, Sollentuna och Danderyd.

Enligt ett pressmeddelande från Moderaterna kommer fler stockholmare att få vård på rätt nivå. Utöver de tio som meddelats kommer två stycket att placeras efter behov i länet.
– Alla barn och vuxna i Stockholms län ska få vård tryggt och snabbt när de är akut sjuka. När husläkaren inte kan hjälpa till och när det inte är så allvarligt akut att man behöver det stora akutsjukhuset, blir våra tolv närakuter en ny vårdform, kommenterar Anna Starbrink (L) hälso- och sjukvårdslandstingsråd.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

mp_helsida_april
social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
helsida_sfs

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
event_outsider
sfs_out
outsider_social
nrh
mp_outsider2022
ewas_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_outsider
pantamera_out