moderaterna_riksdag
Foto: Locum

Närakut på Löwet flyttar till Sollentuna 2019

Närakuten på Löwenströmska som många kommuninvånare använder kommer att stängas och flyttas över till Sollentuna omkring 2019: - Närakuterna kommer att avlasta de stora akutmottagningarna, samtidigt som våra husläkarmottagningar fortsätter utgöra basen i vården samt behåller sitt jouruppdrag, säger Marie Ljungberg Schött, akutsjukvårdslandstingsråd.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen tog beslutet på tisdagen om vart alla nya närakuter ska ligga och idag på en pressträff presenterades platserna. Löwenströmska som många kommuninvånare i Sigtuna vänder sig till avmonteras omkring 2019 men får behålla sin husläkarjour rapporterar tidningen Mitt I. Tio närakuter etableras i länet, norr om Stockholm blir det Karolinska, Sollentuna och Danderyd.

Enligt ett pressmeddelande från Moderaterna kommer fler stockholmare att få vård på rätt nivå. Utöver de tio som meddelats kommer två stycket att placeras efter behov i länet.
– Alla barn och vuxna i Stockholms län ska få vård tryggt och snabbt när de är akut sjuka. När husläkaren inte kan hjälpa till och när det inte är så allvarligt akut att man behöver det stora akutsjukhuset, blir våra tolv närakuter en ny vårdform, kommenterar Anna Starbrink (L) hälso- och sjukvårdslandstingsråd.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

dack-helsida
julmarknad_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
centrum_helsida2020
jul2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
julmarknad_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
valsta_jul_outsider
jul_outsider
mp-outsider