midsommar
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Mystiska vädret kan orsakat haverilarmet

Planet som landade i morse med befarad rökutveckling i cockpit hade inte drabbats av en brand, istället kan förklaringen vara det mystiska vädret i morse med röklukt över norra Stockholm.

Ingen brand hittades på det plan som vid 8.30-tiden nödlandade och utrymdes på Arlanda har hittats. Istället kan det röra sig om röklukt bland plan som flugit norr om Stockholm, rapporterar Aftonbladet.
– Det är ett varningslarm. Det var rökutveckling ombord på planet men rökutvecklingen försvann när det gick ner för landning, säger Annika Mellin, vakthavande befäl till tidningen.

Kan vara partiklar från bränder
Planet kom från Sturup i Malmö och hade 145 passagerare ombord. Landningen och utrymningen ska ha gått lugnt till. Men tekniks gick igenom planet och hittade inga spår efter brand eller rök. Även plan som flugit i Storbritannien ska ha drabbats av samma lukt, något som man tror har koppling till stormen Ophelia. SAS ska utreda om röklukten på planet hade koppling till väderfenomenet under tidig morgon.
– Vi kan inte bekräfta att det är så men har fått information från SMHI att det kan bero på partiklar i luften från bränderna i Spanien och Portugal, säger Fredrik Henriksson på SAS presstjänst enligt Aftonbladet.

februari
varen2018

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

brf_englamarken
sportfiskebanner2
vuxenutbildning2
bildextra!

Ymer äldreboende kvalitetssäkrat – som först i landet

Nyheter Ymer äldreboende har kvalitetssäkrats. Detta som första särskilda boendet i Sverige. – Både vi chefer och medarbetare är mycket stolta över vårt verifikat och det arbete vi genomfört här på Ymer för att nå dit, säger enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.

EXTRA

uppdaterad Attacken mot sommarfritids: Uruselt

Politik Socialdemokraterna fortsätter kritisera den moderatledda kommunledningen för att Rävsta sommarfritids begränsas till bara vissa utvalda skolbarn: - Vill man som förälder försöka boka en eller flera av de 35 fria platserna som finns så kostar det 300 kr per barn. Socialdemokraterna har sedan länge beslutat om att skolan i Sigtuna ska vara helt kostnadsfri. Detta är uruselt, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

valet2018

Besparingar att vänta 2019: Kan inte lova allt till alla

Politik Budgetramarna för 2019 behandlas just nu i kommunen och de första tecknen för kommande år är att det väntas nya besparingar:- Vi kommer även fortsättningsvis vara tvungna att göra tuffa prioriteringar. Detta gäller samtliga partier, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

comitini_banner
connys
veterankraft_standard
vuxentutbildning
objekt4
standard_ridskola
outsider_defacto
val2018
sigtunavatten_standard
objekt3
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
objekt2
outsider_moderat