moderaterna_tack
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Mystiska vädret kan orsakat haverilarmet

Planet som landade i morse med befarad rökutveckling i cockpit hade inte drabbats av en brand, istället kan förklaringen vara det mystiska vädret i morse med röklukt över norra Stockholm.

Ingen brand hittades på det plan som vid 8.30-tiden nödlandade och utrymdes på Arlanda har hittats. Istället kan det röra sig om röklukt bland plan som flugit norr om Stockholm, rapporterar Aftonbladet.
– Det är ett varningslarm. Det var rökutveckling ombord på planet men rökutvecklingen försvann när det gick ner för landning, säger Annika Mellin, vakthavande befäl till tidningen.

Kan vara partiklar från bränder
Planet kom från Sturup i Malmö och hade 145 passagerare ombord. Landningen och utrymningen ska ha gått lugnt till. Men tekniks gick igenom planet och hittade inga spår efter brand eller rök. Även plan som flugit i Storbritannien ska ha drabbats av samma lukt, något som man tror har koppling till stormen Ophelia. SAS ska utreda om röklukten på planet hade koppling till väderfenomenet under tidig morgon.
– Vi kan inte bekräfta att det är så men har fått information från SMHI att det kan bero på partiklar i luften från bränderna i Spanien och Portugal, säger Fredrik Henriksson på SAS presstjänst enligt Aftonbladet.

happy_homes_juli
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_host2018
valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

hostfest_centrum
defacto_banner_sep
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

outsider
objekt2
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
objekt3
sbrf_sep
connys
objekt4
sportfiske_banner
komvuxq3_4
Norra Redovisningshuset