defacto_pan
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Mystiska vädret kan orsakat haverilarmet

Planet som landade i morse med befarad rökutveckling i cockpit hade inte drabbats av en brand, istället kan förklaringen vara det mystiska vädret i morse med röklukt över norra Stockholm.

Ingen brand hittades på det plan som vid 8.30-tiden nödlandade och utrymdes på Arlanda har hittats. Istället kan det röra sig om röklukt bland plan som flugit norr om Stockholm, rapporterar Aftonbladet.
– Det är ett varningslarm. Det var rökutveckling ombord på planet men rökutvecklingen försvann när det gick ner för landning, säger Annika Mellin, vakthavande befäl till tidningen.

Kan vara partiklar från bränder
Planet kom från Sturup i Malmö och hade 145 passagerare ombord. Landningen och utrymningen ska ha gått lugnt till. Men tekniks gick igenom planet och hittade inga spår efter brand eller rök. Även plan som flugit i Storbritannien ska ha drabbats av samma lukt, något som man tror har koppling till stormen Ophelia. SAS ska utreda om röklukten på planet hade koppling till väderfenomenet under tidig morgon.
– Vi kan inte bekräfta att det är så men har fått information från SMHI att det kan bero på partiklar i luften från bränderna i Spanien och Portugal, säger Fredrik Henriksson på SAS presstjänst enligt Aftonbladet.

julbanner2
sigtuna_funkis
happy_homes_juli
icavalsta_julbanner
lager_bilnet

Satsning på digital vård

Nyheter En digital vårdgaranti införs under 2019 i landstinget, det innebär att det ska bli lika självklart att få vård digitalt som på en mottagning rapporterar Dagens Nyheter.

fme_jul

Radarproblem på Arlanda

Nyheter En radar på Arlanda havererade under fredagen vilket innebär att Arlanda dras med förseningar i trafiken under kvällen, skriver Aftonbladet.

defacto_host2018
sportfiskebanner2
sbrf_sep
objekt2
funkis_2
sigtunavatten_standard
skridskoskola
objekt4
colorama_vinter
objekt3
komvuxq3_4
connys
outsider
nrh_lania