moderater_pan_sommar
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Insändarbild/Miljöpartiet

(MP) Sigtuna tvångsförvaltas av Stockholm

Enligt ett pressmeddelande från Henrik Naglitch i Miljöpartiet i Sigtuna kommun har Miljöpartiet i Stockholms län tagit över styret av sin lokalavdelning i Sigtuna: - Detta strider mot den lokala demokratin, säger Pierre Cengiz-Edstrand till märsta.nu

centrum_artikel

Efter den senaste tidens turbulens kring (MP) i Sigtuna kom besked på onsdagen att distriktsstyrelsen i Stockholmsregionen tar över lokalavdelningen i Sigtuna kommun. Bakgrunden är att Pierre Cengiz-Edstrand i samband med ett kommunstyrelsesammanträde röstade med oppositionen. (MP) i Sigtuna ska också ha fattat ett styrelsebeslut om att man röstar fritt i Kommunstyrelsen i fullmäktige eftersom det inte längre finns ett avtal mellan (S), (L) och (MP).
– Styrelsen är vald av medlemmarna och det är styrelsens beslut att vi röstar fritt eftersom det inte längre finns ett avtal mellan Miljöpartiet och Liberalerna i det som hette Nystart Sigtuna.

Hade inte mandat att bryta samarbete
Enligt Henrik Naglitch, ersättare i fullmäktige och en av tre som gör anspråk på att ta över lokalavdelningen i Sigtuna tillsammans med Elwood Overholt och Karolina Windefalk, så har distriktsstyrelsen i Stockholm under lång till påpekat att det råder missförhållanden i föreningen. Att man avbröt koalitionen med S och L ska ha skett på ett sätt som strider mot lokalavdelningens egna stadgar.
– Från distriktsstyrelsens sida ser man så allvarligt på det faktum att man aktivt röstat med oppositionen i kommunstyrelsen, utan erforderligt mandat, att man därför väckt ett uteslutningsärende mot Pierre Cengiz Edstrand till partistyrelsen, skriver Ngalitch i pressmeddelandet.

Enligt uttalandet så gäller koalitionen med MP, S och L och det behöver respekteras till dess att ett medlemsmöte eller extra årsmöte i MP Sigtuna beslutat något annat.

Fotnot: märsta.nu har söker representanter för MP i Stockholm.

connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

centrum_helsida2020
2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

bostad_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
dack-helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
swedol_outsider
mp-outsider
connys
ridskola_2020_outsider