moderaterna_sep2020
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Insändarbild/Miljöpartiet

(MP) Sigtuna tvångsförvaltas av Stockholm

Enligt ett pressmeddelande från Henrik Naglitch i Miljöpartiet i Sigtuna kommun har Miljöpartiet i Stockholms län tagit över styret av sin lokalavdelning i Sigtuna: - Detta strider mot den lokala demokratin, säger Pierre Cengiz-Edstrand till märsta.nu

Efter den senaste tidens turbulens kring (MP) i Sigtuna kom besked på onsdagen att distriktsstyrelsen i Stockholmsregionen tar över lokalavdelningen i Sigtuna kommun. Bakgrunden är att Pierre Cengiz-Edstrand i samband med ett kommunstyrelsesammanträde röstade med oppositionen. (MP) i Sigtuna ska också ha fattat ett styrelsebeslut om att man röstar fritt i Kommunstyrelsen i fullmäktige eftersom det inte längre finns ett avtal mellan (S), (L) och (MP).
– Styrelsen är vald av medlemmarna och det är styrelsens beslut att vi röstar fritt eftersom det inte längre finns ett avtal mellan Miljöpartiet och Liberalerna i det som hette Nystart Sigtuna.

Hade inte mandat att bryta samarbete
Enligt Henrik Naglitch, ersättare i fullmäktige och en av tre som gör anspråk på att ta över lokalavdelningen i Sigtuna tillsammans med Elwood Overholt och Karolina Windefalk, så har distriktsstyrelsen i Stockholm under lång till påpekat att det råder missförhållanden i föreningen. Att man avbröt koalitionen med S och L ska ha skett på ett sätt som strider mot lokalavdelningens egna stadgar.
– Från distriktsstyrelsens sida ser man så allvarligt på det faktum att man aktivt röstat med oppositionen i kommunstyrelsen, utan erforderligt mandat, att man därför väckt ett uteslutningsärende mot Pierre Cengiz Edstrand till partistyrelsen, skriver Ngalitch i pressmeddelandet.

Enligt uttalandet så gäller koalitionen med MP, S och L och det behöver respekteras till dess att ett medlemsmöte eller extra årsmöte i MP Sigtuna beslutat något annat.

Fotnot: märsta.nu har söker representanter för MP i Stockholm.

corner_helsida
defacto_helsida
boisigtuna
centrum_helsida2020

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
helsida
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
corner_outsider