stationshusen
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Insändarbild/Miljöpartiet

(MP) Sigtuna tvångsförvaltas av Stockholm

Enligt ett pressmeddelande från Henrik Naglitch i Miljöpartiet i Sigtuna kommun har Miljöpartiet i Stockholms län tagit över styret av sin lokalavdelning i Sigtuna: - Detta strider mot den lokala demokratin, säger Pierre Cengiz-Edstrand till märsta.nu

centrum_artikel

Efter den senaste tidens turbulens kring (MP) i Sigtuna kom besked på onsdagen att distriktsstyrelsen i Stockholmsregionen tar över lokalavdelningen i Sigtuna kommun. Bakgrunden är att Pierre Cengiz-Edstrand i samband med ett kommunstyrelsesammanträde röstade med oppositionen. (MP) i Sigtuna ska också ha fattat ett styrelsebeslut om att man röstar fritt i Kommunstyrelsen i fullmäktige eftersom det inte längre finns ett avtal mellan (S), (L) och (MP).
– Styrelsen är vald av medlemmarna och det är styrelsens beslut att vi röstar fritt eftersom det inte längre finns ett avtal mellan Miljöpartiet och Liberalerna i det som hette Nystart Sigtuna.

Hade inte mandat att bryta samarbete
Enligt Henrik Naglitch, ersättare i fullmäktige och en av tre som gör anspråk på att ta över lokalavdelningen i Sigtuna tillsammans med Elwood Overholt och Karolina Windefalk, så har distriktsstyrelsen i Stockholm under lång till påpekat att det råder missförhållanden i föreningen. Att man avbröt koalitionen med S och L ska ha skett på ett sätt som strider mot lokalavdelningens egna stadgar.
– Från distriktsstyrelsens sida ser man så allvarligt på det faktum att man aktivt röstat med oppositionen i kommunstyrelsen, utan erforderligt mandat, att man därför väckt ett uteslutningsärende mot Pierre Cengiz Edstrand till partistyrelsen, skriver Ngalitch i pressmeddelandet.

Enligt uttalandet så gäller koalitionen med MP, S och L och det behöver respekteras till dess att ett medlemsmöte eller extra årsmöte i MP Sigtuna beslutat något annat.

Fotnot: märsta.nu har söker representanter för MP i Stockholm.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

meko_outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider