moderaterna_panorama
Miljöpartiet vill utveckla området där det idag är parkering till bostäder, torghandel med mera. Foto: Street view/Google

(MP): Fel köpa fastighet för att bygga parkering

Miljöpartiet är kritiska till kommunens köp av Connys trafikskola i syfte att riva och skapa parkeringsplatser.

Som märsta.nu tidigare rapporterat om ville kommunen köpa fastigheten där Connys trafikskola låg intill Stockholmsvägen i syfte att skapa parkeringsplatser. Köpet klubbades i fullmäktige 31:a mars, men Miljöpartiet ville ändra syftet med köpet till att istället vara att man ska planera området som helhet och att huset används handel, verkstad eller föreningsliv. Man vill att den ”ogästvänliga” parkeringsytan får ny detaljplan för att utveckla området istället som historiskt sett varit en naturlig mötesplats för märstabor med bio, bensinmack och verkstad. Man borde i den nya detaljplanen även planera för parker, bostäder och torg.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

marinan_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
connys
marina_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider