februari
Foto: Jamshid Jamshidi

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu

Polis: Vid 7.30 larmades det ut om en befarad stöld på Stockholmsvägen där man såg två män gå in på en tomt och lasta på grejer i en bil och därefter lämnat. Men det är ingen konstaterad stöld eftersom det kan vara någon som lånar något meddelar Polisen. Klockan 00.42 omhändertogs en person på Märsta station för berusning, i samma händelse grep man också en efterlyst person. Någon av de båda är också misstänkt för narkotikabrott. Klockan 21.30 larmades polis till Wenngarn där en person körde ner i diket, polisen misstänker att de två personerna som fanns i bilen var berusade men det gick inte att styrka vem som verkligen körde. Patrullen tog bilnycklarna och låter meddela att bilägaren får hämta upp dem på stationen i Sollentuna.

Väder: SMHI har på nytt ändrat sin prognos för lördagen och det blir ca 20 grader och molnigt, regnet började falla vid 8-tiden och ligger kvar till ca 11. Därefter så det blir helt ok dag, men ingen sol.

Kollektivtrafik: Går enligt tidtabell.

Trafik: Inga störningar

Notera att det är mycket på gång idag. Märsta Visfestival i Äppelparken och att Märsta IK firar 90 år på Midgårdsvallen. Dubbla matcher för Märsta IK herr samt FC Arlanda. 

Uppdaterad kl. 10.40

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

foretagarlunch
februari
forskontor
aretsforetag

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

pedagog2018

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

sangensemble
objekt4
vuxentutbildning
standard_ridskola
nfc_vinter
matcher_skanela
sigtunavatten_standard
objekt3
outsider_defacto
standard_start
standard
Norra Redovisningshuset
objekt2
veterankraft_standard
Festspecialisten – Standard