centrum_jul_panorama

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

defacto_jul_artikel

Polis: Det var en händelserik kväll och natt i kommunen. Vid 18-tiden brann det i en lägenhet, konstaterad torrkokning och anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättad. Kl 21 rånades en person i Valsta. Kl 21.44 krockade två bilar i Haga utanför Sigtuna. Ingen person skadades men det kan röra sig om en misstänkt smitning.

Kl. 00.40 omhändertogs en berusad passagerare på Arlanda och han fördes till polisstation för tillnyktring.

Vid 3-tiden drabbades en restaurang i Sigtuna av inbrott. Vittnen såg hur en person krossade rutan till restaurangen och tog sig in. Polis har konstaterat att något varit inne då det var rörigt i restaurangen. Det är oklart vad som har stulits. Gärningsmannen lämnade platsen i en bil.

Strax före klockan 6 stals en teleskoplastare från en arbetsplats i Rosersberg. Gärningspersonen körde den en liten bit men övergav den sedan. Polis har kontaktat ägare för att köra tillbaka maskinen. Händelsen rubriceras som stöld.

 

 

Väder: Kring nollgradigt på morgonen, senare kring +3.

Trafik: Risk för halka på vägarna i kommunen då det är nollgradigt i vägbanan.

Kollektivtrafik: Inga större störningar meddelar SL.

 

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
julbord_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

greeknighthelsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

defacto_jul

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

colorama_jul
ica_oktober
trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
connys
tp_outsider
julbord
nrh