moderat_jul_nyar
Foto: Insändarbild/Ingvar Westlin

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

Polis: En stor insats har pågått i Arlandastad/Märsta efter en rymning från Migrationsverket. Brandkår fick rycka ut till Eddaskolan vid 1.30-tiden i natt sedan det börjat brinna på skolgården. Enligt uppgifterna från SOS-alarm brann det i ett fotbollsmål och en lekpar. Brandkår kunde släcka bränderna men en av dem var nära en byggnad och hade kunnat sprida sig.

Kollektivtrafik: Inga större störningar meddelar SL.

Trafik: Lugnt i trafiken denna morgon.

Väder: Kyligt med 8-9 grader, men under dagen ca 18-19.

defacto_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

centrum_helsida2020
happyhomes_2019

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

colorama_jul
teatergrillen_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

teatergrillen_outsider
connys
nrh