arlandagolf_pan_aug
Foto: Jamshid Jamshidi

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

marstakalaset_artikel

Polis: Under kvällen stoppades en bil mellan Märsta-Sigtuna sedan en ledig polis observerat att föraren kört vingligt. Föraren medtogs till stationen för utredning gällande rattfylleri efter att ha blåst positivt i alkoholtestet först. En anmälan om skadegörelse upprättas sedan några ungdomar krossat rutor till en lokal i Märsta vid 1-tiden. Ungdomarna påträffas inte.

Väder: Nu kommer äntligen högsommarvärmen, med start idag har vi temperaturer över 23 grader och uppåt tio dagar i sträck enligt SMHI:s tiodygnsprognos.

Kollektivtrafik: Inga större störningar meddelar SL.

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna i kommunen.

sommar_centrum
defacto_helsida
happyhomes_2019

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

sigtunavatten_standard

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sommar
kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

colorama_april
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
miljopris_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
connys