defacto_pan

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

sportlov_centrum

Polis: En brand i en lägenhet på Lyckostigen bröt ut under morgonen som brandkår fick hantera. Enligt Polisen var det någon form av plast som smält på spisen och orsakat rökutvecklingen. Det finns ingen misstanke om brott och ingen var heller i behov av sjukvård. Sent på söndagskvällen larmades polis till Sätunavägen efter ett inbrott i ett garage.

Väder: Riktigt kyligt med minus 13 grader denna morgon, som varmast 6-7 minusgrader strax efter lunch. Sen kryper det ner igen mot 10 framåt kvällen.

Kollektivtrafik: Pga signalfel i Huddinge drabbas Märsta-Södertäljelinjen av förseningar och SL uppger att det kan bli trångt ombord på tågen.

Trafik: En trafikolycka vid Rotebro på E4S orsakar köer som startar vid Glädjens TPL. I övrigt normal framkomlighet men risk för halka.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

sigtunavatten_standard
banner_trerosor

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

icavalsta_semlor
happyhomes_2019
connys
ridskola_2019_helsida

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sangensemble
sportlov2019
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

defacto_helsida

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh