sportfiske_jubileum

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

rosta_sigtuna2

Polis: Det var en lugn kväll och natt meddelar polisen. Två personer bråkade på ett plan till Arlanda vid 5.51 i morse, polis pratade med de inblandade men ingen anmälan upprättades.

Väder: Kylig morgon med strax under noll, det blir som varmast +1.

Trafik: Stor risk för halka varnar Trafikverket. Det finns halkvarningar utfärdade för väg 255, 263 och E4:an. Men inga incidenter att rapportera om på vägarna.

Kollektivtrafik: Inga större störningar meddelar SL.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

eu_sap
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

happyhomes_2019

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

bonava_maj_helsida
mp_eu
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

nationaldag_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

varfest_helsida
moderaternamaj
rosta_sigtuna2
oppning_helsida
sh_bovard_out
colorama_april
nationaldag_out
connys
fme_outsider
v_eu
sap_outsider_eu
mp_eu_outsider
sh_oppet
nrh
oppning_outsider
rosta_sigtuna
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider