arlandagk_panorama

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

rosta_sigtuna2

Polis: Inga speciella händelser att rapportera om just nu. Ett haverilarm gick på ett Finnairplan som startade från Arlanda under kvällen, efter att planet lyft kändes röklukt i kabinen varpå planet vände kort efter start rapporterar Aftonbladet.

Väder: Strax över noll nu på morgonen, ca 5 grader under dagen.

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna i kommunen.

Kollektivtrafik: Inga större störningar meddelar SL.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

nationaldag_helsida
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

rosta_sigtuna2

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

mp_eu
eu_sap
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

bonava_maj_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
happyhomes_2019
oppning_helsida
varfest_helsida
moderaterna_maj_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
v_eu
sh_oppet
connys
rosta_sigtuna
mp_eu_outsider
nrh
sh_bovard_out
nationaldag_out
defacto_outsider
sap_outsider_eu
bonava_maj_outsider
fme_outsider
oppning_outsider