varfest_marstac
Foto: Jamshid Jamshidi

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

banner_artikel

Polis: En MC-förare fördes till sjukhus med ambulanshelikopter vid 21.30-tiden efter att ha kört av vägen vid Stensta, olyckan ska ha skett i en mycket tvär kurva. Föraren var vaken och talbar men skadorna är okända.

Väder: Sista dagen av högsommarvärme för den närmaste tiden, på torsdag blir det sen svalare med ca 18 grader men soligt, prognosen visar sommartemperaturer på över 20 grader från och med lördag. Ingen nederbörd i sikte heller.

Kollektivtrafik: Inga större störningar meddelar SL.

Trafik: Någon har tappat plankor på E4:an förbi Stora Wäsby i riktning mot Stockholm, se upp för arbetsfordon som plockar upp dessa eller plankorna om de fortfarande ligger kvar.

dackia_2018
februari
vuxenutbildning2
premiar_sportfiske
clasohlson_robot
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
objekt4
objekt3
outsider_moderat
veterankraft_standard
val2018
vuxentutbildning
oppning_sportfiske2
standard_start
nfc_vinter
objekt2
connys
barnnplattan