defacto_skor

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

banner_artikel

Polis: Det var lugn i kommunen under kvällen och natten meddelar Polisen

Väder: Gårdagen bjöd på årets hetaste dag med ca 22 grader i kommunen. Idag lite svalare med +17 framåt eftermiddagen.

Trafik: Normal framkomlighet och inget som påverkar trafiken i kommunen.

Kollektivtrafik: Inga större störningar nu, notera att det inte går tåg mellan Uppsala-Märsta/Arlanda under 24 timmars tid från lördag kl 12 till söndag kl 12.

 

februari
vuxenutbildning2
nationaldag_sigtunakommun
premiar_sportfiske
dackia_2018
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

outsider_moderat
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
barnnplattan
objekt2
objekt4
oppning_sportfiske2
standard_ridskola
nfc_vinter
val2018
Norra Redovisningshuset
connys
vuxentutbildning
standard_start
objekt3
outsider_defacto