eurosko_december

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

Polis: Det rapporteras om en lugn kväll och natt i kommunen.

Väder: Omkring 0 eller enstaka plusgrad, mulet under morgonen och dagen.

Kollektivtrafik: Inga större störningar enligt SL.

Trafik: Inga incidenter som påverkar framkomligheten i kommunen.

Kraftigt ner på bostadsmarknaden

Bostad För första gången på mycket länge backar bostadspriserna i kommunen, bostadsrätter gick ner med nästan nio procent förra året och villor med 1,1 procent.

kulturklapp
pendelkaoset

Läsarna: Behåll skipstop

Nyheter Kommuninvånarna är inte helt nöjda med att skipstop-läggs ner redan efter en månad ute i trafik. Många läsare vill gärna behålla skipstop och kommunstyrelsens ordförande Olov Holst säger till märsta.nu att man gärna vill se skipstop i kommunen men som en utökning av trafiken, inte istället för som det nu har varit.

happy_homes_sommar
defacto_panorama_boka_mote
pendelkaoset

Skipstop avskaffas

Nyheter Skipstop stoppas med start 2019: - Goda nyheter för Sigtuna kommuns pendlare då även Sigtunamoderaterna varit kritiska till den Skip-stopmodell som infördes under hösten och som i praktiken innebar en neddragning av kollektivtrafikkapaciteten för oss, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

valet2018

Sigtuna toppar fortfarande avhoppslistan

Politik Ytterligare fyra politiker har sedan i höstas lämnat sina platser i kommunfullmäktige, det framgår av siffror som tidningen Mitt i presenterat. märsta.nu kunde i höstas rapportera om att Sigtuna kommun låg högst när det gäller andel som lämnat fullmäktige, då hade 17 av 51 ledamöter lämnat sedan valet 2014.

magget_dejt
forskontor
EXTRA

uppdaterad Knivrån på Norrbacka

Blåljus En person uppges ha rånats och knivhuggits i låret under kvällen enligt Polisen: - Det ska ha varit 3-4 gärningsmän, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

Helikopterjakt efter villainbrott

Blåljus Ett inbrott skedde i en villa i Steninge under natten mot söndag. Ett stort pådrag deltog i sökandet efter gärningsmännen. – Vi håller på att leta för fullt med radiobilar, helikoptern och en hundpatrull, sa RLC-befälet Dan Grip under insatsen.

Trängselskatten kommer digitalt

Notiser Trängselskatten kommer att skickas digitalt från Transportstyrelsen: - Vi rekommenderar fordonsägare att skaffa sig en digital brevlåda. De digitala utskicken gör det säkrare och lättare, säger Jonas Maran, verksamhetsutvecklare för trängselskatt på Transportstyrelsen.

varning!

Polisen: ”Rör inte ett misstänkt föremål”

Nyheter Ser du nått misstänkt föremål ute så plocka inte upp det utan ring Polisen: - Framförallt så ska man aldrig röra ett föremål på allmän plats om du inte är säker på att det är ofarligt, säger Bertil Olofsson som är chef för nationella bombskyddet.

biokalla_dec
Norra Redovisningshuset
vinterstudiobf
objekt3
nfc_vinter
standard_ridskola
matcher_skanela
standard
connys
objekt2
Festspecialisten – Standard
objekt1