moderaterna_feb
Foto: Jamshid Jamshidi

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu!

Polis: Det var en lugn kväll och natt. Enda som anmälts är ett försök till inbrott i en lastbil på Uppfinnarvägen i Arlandastad. En ronderande väktare upptäckte två personer som försökte skära upp lastbilens kapell och i samband med det åkte de därifrån i en bil. Väktaren körde efter en bit men tappade sedan bort dem.

Trafik: Normal framkomlighet och inga incidenter på vägarna.

Väder: Uppemot 16 grader idag som mest men molnigt.

Trafik: Går enligt tidtabell.

februari
sigtuna_bygglov

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

forskontor

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Boende rasar över P-kaos på Sätuna

Nyheter Irritationen över parkeringssituationen på Sätunavägen är stor, boende anser att det är för få parkeringsplatser och reglerna för hårda samtidigt som parkeringsvakter är flitiga med att lappa: - I min omgivning i centrala Märsta åker dom på nätterna och skriver böter enligt sin bedömning. Att sen överklaga och bevisa att den P-boten är fel går via Polismyndigheten i Stockholm, säger en boende på Sätunavägen till märsta.nu

Elever ska motverka självmobbing

Ung & Student Chantal Luksitch från Märsta är med i UF företaget BaM UF tillsammans med Neda Karimi från Akalla. Tillsammans säljer de speglar för att motverka självmobbing: - Människan är sin egna störta mobbare och använder spegeln som ett verktyg för att spegla sig i för att hitta sina komplex och de minsta felen, skriver BaM UF i ett mail till märsta.nu

objekt4
standard
standard_ridskola
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
sigtunavatten_feb
vuxentutbildning
outsider_defacto
connys
objekt3
objekt2
Festspecialisten – Standard