defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu varje dag!

Polis: Det har varit en relativt lugn natt, polisen har varit ute i kommunen men inte haft större händelser att hantera. Klockan 1.50 var det en bil som åkte in på Nymärsta kulle och spelade väldigt hög musik. En person ringde in om det men polisen åkte inte ut eftersom fler inte ringde. Klockan 3.27 avslutade man ärendet som rubricerades som ett ofredande.

Vid 5-tiden i morse höll Gränspolisen en trafikkontroll på Arlanda, 44 förare kontrollerades, alla blåste negativt. En förare fick en tillsägelse för något fel på fordonet

Väder:11-12 grader under morgonen, senare på dagen som mest 18 och soligt.

Kollektivtrafik: Inga störningar

Trafik: Normal framkomlighet och inga incidenter på vägarna i kommunen

Uppdaterad kl. 7.37

fme_helsida
logistik_sigtuna
sommar_centrum
sbrf_helsida
sommar

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sigtunavatten_standard

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

colorama_april2

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

ica_valsta_choklad

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

happyhomes_2019

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sbrf_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
defacto_outsider
nrh
fme_outsider
connys