defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Mordutredning inledd på Wenngarn

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord sedan det hittats benpipor i samband med grävningar utanför nybygget på Wenngarns slott.

Under dagen ska benpipor från minst en person ha hittats i samband med att det grävdes utanför Wenngarns slott nybygge. Polisen har under eftermiddagen genomfört en teknisk undersökning på platsen och en förundersökning gällande mord är inledd bekräftar Polisen. Undersökningen avslutades strax efter klockan 18 och ska återupptas under onsdagen. Det rör sig inte om några fornhistoriska rester men det är oklart hur länge de ska ha varit nedgrävda.

fme_helsida
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
sommar
colorama_april2

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

logistik_sigtuna

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sbrf_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_2019

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sommar_centrum

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sbrf_outsider
connys
nrh
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar
fme_outsider