bostadsformedling

Moderaterna: Nej till tantköp

Moderaterna anser inte att kommunen ska köpa in tantstatyn: - I ett läge där vi sedan flera år har ett kraftigt underskott i ekonomin vilket lett till att kraftiga besparingar krävs för att komma på rätt köl är det fel att göra den här sortens investeringar, säger oppositionsrådet Olov Holst (M) i ett pressmeddelande.

centrum_artikel
Köpet av tantstatyn var uppe i kommunstyrelsen på torsdagen. Olov Holst berättar att det blev en livlig diskussion efter att kommunalrådet Dan Risenholm (FP) yrkat att ge kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg att utreda förutsättningar för att uppföra statyn i kommunen. Oppositionen sa nej. Anledningen är att pengarna behövs bättre i skolan, förskolan och äldreomsorgen. Man kan också investera pengarna i tryggheten eller i andra insatser för att stävja främlingsfientlighet och utanförskap, enligt Holst.
– Det här visar återigen att den socialdemokratiskt ledda kommunledningen helt missat vad deras huvuduppgift är. Förmågan att prioritera rätt är en kommunlednings viktigaste egenskap och den saknar S, MP och FP uppenbarligen, kommenterar Olov Holst (M).
Inte bara politiker i Sigtuna kommun vill dock köpa tanten. Även i Malmö och Göteborg vill ha den. Även Nudie Jeans delägare Maria Erixon Levin vill ha den och har beställt ett ex till sin egna trädgård. Den som kommunerna är ute efter är dock originalutförandet av konstnären Susanna Arwin.
spedition_sigtuna
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
studeravidare_outsider