centrum_jul_panorama

Moderaterna: Nej till tantköp

Moderaterna anser inte att kommunen ska köpa in tantstatyn: - I ett läge där vi sedan flera år har ett kraftigt underskott i ekonomin vilket lett till att kraftiga besparingar krävs för att komma på rätt köl är det fel att göra den här sortens investeringar, säger oppositionsrådet Olov Holst (M) i ett pressmeddelande.

defacto_jul_artikel
Köpet av tantstatyn var uppe i kommunstyrelsen på torsdagen. Olov Holst berättar att det blev en livlig diskussion efter att kommunalrådet Dan Risenholm (FP) yrkat att ge kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg att utreda förutsättningar för att uppföra statyn i kommunen. Oppositionen sa nej. Anledningen är att pengarna behövs bättre i skolan, förskolan och äldreomsorgen. Man kan också investera pengarna i tryggheten eller i andra insatser för att stävja främlingsfientlighet och utanförskap, enligt Holst.
– Det här visar återigen att den socialdemokratiskt ledda kommunledningen helt missat vad deras huvuduppgift är. Förmågan att prioritera rätt är en kommunlednings viktigaste egenskap och den saknar S, MP och FP uppenbarligen, kommenterar Olov Holst (M).
Inte bara politiker i Sigtuna kommun vill dock köpa tanten. Även i Malmö och Göteborg vill ha den. Även Nudie Jeans delägare Maria Erixon Levin vill ha den och har beställt ett ex till sin egna trädgård. Den som kommunerna är ute efter är dock originalutförandet av konstnären Susanna Arwin.
defacto_jul
fme_oktober
ica_oktober

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

sigtunavatten_standard

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

colorama_jul

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida
happyhomes_2019
julbord_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknight_outsider
nrh
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
tp_outsider
connys