panorama_stationshusen

Moderaterna: Nej till tantköp

Moderaterna anser inte att kommunen ska köpa in tantstatyn: - I ett läge där vi sedan flera år har ett kraftigt underskott i ekonomin vilket lett till att kraftiga besparingar krävs för att komma på rätt köl är det fel att göra den här sortens investeringar, säger oppositionsrådet Olov Holst (M) i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host
Köpet av tantstatyn var uppe i kommunstyrelsen på torsdagen. Olov Holst berättar att det blev en livlig diskussion efter att kommunalrådet Dan Risenholm (FP) yrkat att ge kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg att utreda förutsättningar för att uppföra statyn i kommunen. Oppositionen sa nej. Anledningen är att pengarna behövs bättre i skolan, förskolan och äldreomsorgen. Man kan också investera pengarna i tryggheten eller i andra insatser för att stävja främlingsfientlighet och utanförskap, enligt Holst.
– Det här visar återigen att den socialdemokratiskt ledda kommunledningen helt missat vad deras huvuduppgift är. Förmågan att prioritera rätt är en kommunlednings viktigaste egenskap och den saknar S, MP och FP uppenbarligen, kommenterar Olov Holst (M).
Inte bara politiker i Sigtuna kommun vill dock köpa tanten. Även i Malmö och Göteborg vill ha den. Även Nudie Jeans delägare Maria Erixon Levin vill ha den och har beställt ett ex till sin egna trädgård. Den som kommunerna är ute efter är dock originalutförandet av konstnären Susanna Arwin.
mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
stationshusen_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out