moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Misstänkte mördaren häktad i sin frånvaro

En 24-årig man som misstänks ha knivmördat en kvinna i Valsta häktas nu i sin utevaro: – Han är efterlyst internationellt, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Polisens i Stockholms län.

24-årigen, en man folkbokförd i nordvästra Stockholm, har häktats på den högsta misstankegraden misstänkt för mord. Det var i söndags som polis larmades till en lägenhet på Sleipnergatan efter samtal om att en kvinna misshandlats. Kvinnan var så pass allvarligt skadad att hon kort därpå avled av sina skador. Enligt uppgifter till märsta.nu använde gärningsmannen en kniv.
– Vi måste vara sparsamma med detaljerna just nu, säger Kjell Lindgren, presstalesman på Polisen Stockholms län.

Internationellt efterlyst
Gärningsmannen är dock fortfarande på fri fot. Han har sedan i söndagskväll varit anhållen i sin utevaro och polis har utfärdat ett rikslarm. Men man har nu valt att även efterlysa mannen internationellt.
– Man börjar nationellt men när det finns en risk att han kan ha lämnat landet så efterlyser man internationellt. Oftast gör vi den delen för grova brott för att få tag på dem, säger Kjell Lindgren.

Attunda tingsrätt har även beslutat att häkta honom i sin frånvaro.
– Han är misstänkt på sannolika skäl, säger åklagare Anna Bengtsson.

Kan ni utesluta att han lämnat landet?
– Jag kan inte uttala mig om det, säger Bengtsson.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

connys_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
ewas_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022