defacto_pan
Barns skulder har minskat det senaste året men totalskulden bland kommunens invånare är mer än en miljard.Foto: Daniel Iskander/genrebild

Minskade skulder hos barn

Barns skulder hos Kronofogden minskar i kommunen på ett år från 46 000 till cirka 30 000 kronor: - Antalet skuldsatta har minskat i över 200 kommuner jämfört med föregående år, kommenterar Johan Krantz vid Kronofogden.

marstakalaset_artikel
Sedan 2010 har skuldsatta barn i kommunen halverats och likaså deras skulder. 2010 hade 10 barn skulder på cirka 100 000 kronor, vid årets slut var det fyra skuldsatta barn med en skuld på knappt 30 000 kronor. Skulderna bland barn har minskat i 200 kommuner enligt ett pressmeddelande från Kronofogden. I en länsjämförelse är det dock bara fem kommuner som har fler skuldsatta barn och åtta kommuner där barnen har högre skulder än här. I grannkommunen Väsby fanns det vid årets slut skuldsatta barn till totalsumman 9390 kronor.
Miljardskuld totalt
Totalt sett i kommunen är det dock ungefär lika många skuldsatta 2014 som 2013. Summan har dock ökat från 990 miljoner till 1 miljard. Anledningen är som märsta.nu rapporterat om tidigare år att en person som är skriven i Märsta är en av de mest skuldsatta i landet med en skuld på flera hundra miljoner kronor. Bara Stockholm och Södertälje har högre skuldsumma bland sina invånare. I Sigtuna var miljardskulden genererad av 1951 personer, en minskning med två sen 2013. 2010 var antalet skuldsatta 1787 personer och skulden 487 miljoner. 2012 tillkom skulden på 500 miljoner kronor som märstabon är skyldig efter oljeaffärer. Länsskulden hamnar på totalt 16,9 miljarder kronor och det finns 72 200 skuldsatta.
sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
colorama_april2

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

defacto_helsida
sommar
marstakalas_helsida
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sommar_centrum
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli
connys
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
defacto_outsider
nrh