bostadsformedling
Kommunpolitikerna har tröttnat på Midgårdsbadet och nu ska det cementeras.Foto: Jamshid Jamshidi
Några skrapor av den här storleken uppförs på platsen.Foto: Jamshid Jamshidi

Mini-Manhattan byggs över Midgårdsbadet

Kommunen har tröttnat på alla problem med Midgårdsbadets utedel. Efter den senaste kalkylen för att åtgärda bristerna i reningsverket så lär det finnas en politisk majoritet för att cementera badet och bygga bostäder på platsen istället.

centrum_artikel

År efter år har Midgårdsbadet sedan invigningen 2010 dragits med reningsproblem och stängts i omgångar. Under vintern har nya problem upptäckts som innebär ett slut på den naturliga reningen och istället behöver klor tillsättas. Därmed måste badet göras om i grunden med ledningar och bassänger. Kalkylen för det skulle landa på drygt 150 miljoner kronor. Pengar som ingen förutom Miljöpartiet är beredda att investera:
– Vi tycker att kommunen ska ha ett naturligt renat bad, det är bra för miljön och den personliga hygienen, säger miljökommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand.

Får 20 miljoner för att bli av med det
Men i övrigt väntas Cengiz-Edstrand och hans partikamrater i MP som sitter på tre av 51 mandat bli överkörda. Kommunstyrelsen avser istället att sälja marken till ett byggbolag som ska uppföra bostäder istället. Byggbolaget kommer att ta alla kostnader för att ”cementera” poolerna och jämna allt annat med marken för att uppföra tre skrapor a´la HSB-skrapan på Märsta station. Totalt rör det sig om cirka 300 bostäder på platsen. Kommunen får även ett tillskott på 20 miljoner kronor av det aktuella byggbolaget enligt en källa till märsta.nu
– Det är win-win för alla, vi blir av med det här problemet och får 300 nya bostäder, menar Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim

Korkade upp champagne
Moderaternas oppostionsråd Olov Holst korkade upp champagne när märsta.nu gav honom beskedet. Holst har länge varit en kritiker av badet dels på grund av att det kostade för mycket att bygga samt att det finns många stränder som kommuninvånarna kan svalka sig i. Holst hade tidigare efterlyst en privatisering av badet men fick inte gehör:
– Fantastiskt, utbrister han! Äntligen har någon lyssnat på mig. Jag har varnat för de skenande kostnaderna för detta onödiga bad länge, nu slipper vi detta.

Blir ett ”Mini-Manhattan”
Det tredje kommunalrådet Dan Rosenholm (L) som inte är en supporter av höga byggnader kommer få ge sig i frågan. Eftersom alla (utom Miljöpartiet) vill bli av med badet och enda lösningen för att något byggbolag ska åta sig uppgiften är att tre höghus på 15 våningar får uppföras. Utmed 263:an kommer skylinen framöver att bli som ett ”Mini-Manhattan”.
– Ja va ska jag göra, jag gillar det inte men ibland får man kompromissa, det är bästa lösningen för kommunen just nu. Vi kanske kan få bygga allmänna pooler på husen istället, säger Rosenholm.

sommar_sigtuna2020
studeravidare_helsida
spedition_sigtuna
speedy_helsida
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
swedol_outsider
kaa_outsider
nrh
studeravidare_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider