eldsjal2024_pan
Kommunpolitikerna har tröttnat på Midgårdsbadet och nu ska det cementeras.Foto: Jamshid Jamshidi
Några skrapor av den här storleken uppförs på platsen.Foto: Jamshid Jamshidi

Mini-Manhattan byggs över Midgårdsbadet

Kommunen har tröttnat på alla problem med Midgårdsbadets utedel. Efter den senaste kalkylen för att åtgärda bristerna i reningsverket så lär det finnas en politisk majoritet för att cementera badet och bygga bostäder på platsen istället.

centrum_artikel_host

År efter år har Midgårdsbadet sedan invigningen 2010 dragits med reningsproblem och stängts i omgångar. Under vintern har nya problem upptäckts som innebär ett slut på den naturliga reningen och istället behöver klor tillsättas. Därmed måste badet göras om i grunden med ledningar och bassänger. Kalkylen för det skulle landa på drygt 150 miljoner kronor. Pengar som ingen förutom Miljöpartiet är beredda att investera:
– Vi tycker att kommunen ska ha ett naturligt renat bad, det är bra för miljön och den personliga hygienen, säger miljökommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand.

Får 20 miljoner för att bli av med det
Men i övrigt väntas Cengiz-Edstrand och hans partikamrater i MP som sitter på tre av 51 mandat bli överkörda. Kommunstyrelsen avser istället att sälja marken till ett byggbolag som ska uppföra bostäder istället. Byggbolaget kommer att ta alla kostnader för att ”cementera” poolerna och jämna allt annat med marken för att uppföra tre skrapor a´la HSB-skrapan på Märsta station. Totalt rör det sig om cirka 300 bostäder på platsen. Kommunen får även ett tillskott på 20 miljoner kronor av det aktuella byggbolaget enligt en källa till märsta.nu
– Det är win-win för alla, vi blir av med det här problemet och får 300 nya bostäder, menar Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim

Korkade upp champagne
Moderaternas oppostionsråd Olov Holst korkade upp champagne när märsta.nu gav honom beskedet. Holst har länge varit en kritiker av badet dels på grund av att det kostade för mycket att bygga samt att det finns många stränder som kommuninvånarna kan svalka sig i. Holst hade tidigare efterlyst en privatisering av badet men fick inte gehör:
– Fantastiskt, utbrister han! Äntligen har någon lyssnat på mig. Jag har varnat för de skenande kostnaderna för detta onödiga bad länge, nu slipper vi detta.

Blir ett ”Mini-Manhattan”
Det tredje kommunalrådet Dan Rosenholm (L) som inte är en supporter av höga byggnader kommer få ge sig i frågan. Eftersom alla (utom Miljöpartiet) vill bli av med badet och enda lösningen för att något byggbolag ska åta sig uppgiften är att tre höghus på 15 våningar får uppföras. Utmed 263:an kommer skylinen framöver att bli som ett ”Mini-Manhattan”.
– Ja va ska jag göra, jag gillar det inte men ibland får man kompromissa, det är bästa lösningen för kommunen just nu. Vi kanske kan få bygga allmänna pooler på husen istället, säger Rosenholm.

mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

spedition_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
storemore_out
eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out