sportfiske_jubileum
Kommunpolitikerna har tröttnat på Midgårdsbadet och nu ska det cementeras.Foto: Jamshid Jamshidi
Några skrapor av den här storleken uppförs på platsen.Foto: Jamshid Jamshidi

Mini-Manhattan byggs över Midgårdsbadet

Kommunen har tröttnat på alla problem med Midgårdsbadets utedel. Efter den senaste kalkylen för att åtgärda bristerna i reningsverket så lär det finnas en politisk majoritet för att cementera badet och bygga bostäder på platsen istället.

rosta_sigtuna2

År efter år har Midgårdsbadet sedan invigningen 2010 dragits med reningsproblem och stängts i omgångar. Under vintern har nya problem upptäckts som innebär ett slut på den naturliga reningen och istället behöver klor tillsättas. Därmed måste badet göras om i grunden med ledningar och bassänger. Kalkylen för det skulle landa på drygt 150 miljoner kronor. Pengar som ingen förutom Miljöpartiet är beredda att investera:
– Vi tycker att kommunen ska ha ett naturligt renat bad, det är bra för miljön och den personliga hygienen, säger miljökommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand.

Får 20 miljoner för att bli av med det
Men i övrigt väntas Cengiz-Edstrand och hans partikamrater i MP som sitter på tre av 51 mandat bli överkörda. Kommunstyrelsen avser istället att sälja marken till ett byggbolag som ska uppföra bostäder istället. Byggbolaget kommer att ta alla kostnader för att ”cementera” poolerna och jämna allt annat med marken för att uppföra tre skrapor a´la HSB-skrapan på Märsta station. Totalt rör det sig om cirka 300 bostäder på platsen. Kommunen får även ett tillskott på 20 miljoner kronor av det aktuella byggbolaget enligt en källa till märsta.nu
– Det är win-win för alla, vi blir av med det här problemet och får 300 nya bostäder, menar Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim

Korkade upp champagne
Moderaternas oppostionsråd Olov Holst korkade upp champagne när märsta.nu gav honom beskedet. Holst har länge varit en kritiker av badet dels på grund av att det kostade för mycket att bygga samt att det finns många stränder som kommuninvånarna kan svalka sig i. Holst hade tidigare efterlyst en privatisering av badet men fick inte gehör:
– Fantastiskt, utbrister han! Äntligen har någon lyssnat på mig. Jag har varnat för de skenande kostnaderna för detta onödiga bad länge, nu slipper vi detta.

Blir ett ”Mini-Manhattan”
Det tredje kommunalrådet Dan Rosenholm (L) som inte är en supporter av höga byggnader kommer få ge sig i frågan. Eftersom alla (utom Miljöpartiet) vill bli av med badet och enda lösningen för att något byggbolag ska åta sig uppgiften är att tre höghus på 15 våningar får uppföras. Utmed 263:an kommer skylinen framöver att bli som ett ”Mini-Manhattan”.
– Ja va ska jag göra, jag gillar det inte men ibland får man kompromissa, det är bästa lösningen för kommunen just nu. Vi kanske kan få bygga allmänna pooler på husen istället, säger Rosenholm.

ica_valsta_choklad
bonava_maj_helsida
moderaternamaj
colorama_april2
varfest_helsida
v_eu_helsida

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

eu_sap
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

happyhomes_2019
nationaldag_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

ridskola2019_outsider
moderaterna_maj_outsider
oppning_outsider
nrh
sh_bovard_out
connys
nationaldag_out
colorama_april
bonava_maj_outsider
mp_eu_outsider
sh_oppet
rosta_sigtuna
defacto_outsider
fme_outsider
sap_outsider_eu
v_eu