sommar
Märsta Port byggs just nu i Valstabacken.Foto: Daniel Iskander

Kommunen: Handlar om mindre bit

Den mark som både PEAB och Rikshem ska ha köpt i Märsta Port är relativt begränsad visar det sig, cirka 10 kvadratmeter. Kommundirektören Ulf Bergh bekräftar dock märsta.nu:s uppgift om att marken kan ha sålts två gånger av kommunen.

sommar

En mindre bit mark, ca 10 kvadratmeter, har sålts till både Rikshem och Peab. Till de förstnämnda i samband med en fastighetsaffär 2010 och till PEAB 2008.
– Ärendet ligger nu hos lantmäteriet, som vill ha in vissa kompletteringar, vi hoppas att det efter det ska kunna lösas upp, meddelar Ulf Bergh, kommundirektör.

Ingen riktar skadestånd än
Anledningen till det inträffade ska vara att kartmaterialet inte var korrekt när de aktuella fastigheterna såldes, därför har Lantmäteriet inte kunnat göra fastighetsbildningarna. Ulf Bergh hoppas nu att detta ska lösa sig inom en månad, han betonar dock att kommunen inte äger hela processen själva. Ingen av parterna har i skrivande stund valt att rikta skadeståndsanspråk mot kommunen.

magget_v16
sommar
juli
theweek2017
happy_homes_sommar

”Bajs” förstör Sjudargårdsbadet

Nyheter Bajs förstör Sjudargårdsbadet, det anser en kommuninvånare som tycker att det är för skitigt på stranden: - Vi kommer med start denna vecka att genomföra ett antal åtgärder som kommer att göra badet mera inbjudande och trevligt. Det handlar i första hand om att arbeta med sandstranden och röja en del vegetation, svarar Pekka Widergren, fritidschef i Sigtuna kommun, i ett inlägg på kommunens Facebookssida.

Kvartstrafik införs efter nyår

Nyheter I och med att Citybanan nu är invigd planerar SL att utöka avgångarna i pendeltågstrafiken med 70 per dag så att det blir kvartstrafik från Märsta och Rosersberg, rapporterar Dagens Nyheter.

connys
cricketklubben
Festspecialisten – Standard
standard
colorama_jan
Norra Redovisningshuset
lions_standard
sfssommar
Frisyr – Standard
mik_camp
sommar
standard_ridskola