sigtunahem_feb
Märsta Port byggs just nu i Valstabacken.Foto: Daniel Iskander

Kommunen: Handlar om mindre bit

Den mark som både PEAB och Rikshem ska ha köpt i Märsta Port är relativt begränsad visar det sig, cirka 10 kvadratmeter. Kommundirektören Ulf Bergh bekräftar dock märsta.nu:s uppgift om att marken kan ha sålts två gånger av kommunen.

En mindre bit mark, ca 10 kvadratmeter, har sålts till både Rikshem och Peab. Till de förstnämnda i samband med en fastighetsaffär 2010 och till PEAB 2008.
– Ärendet ligger nu hos lantmäteriet, som vill ha in vissa kompletteringar, vi hoppas att det efter det ska kunna lösas upp, meddelar Ulf Bergh, kommundirektör.

Ingen riktar skadestånd än
Anledningen till det inträffade ska vara att kartmaterialet inte var korrekt när de aktuella fastigheterna såldes, därför har Lantmäteriet inte kunnat göra fastighetsbildningarna. Ulf Bergh hoppas nu att detta ska lösa sig inom en månad, han betonar dock att kommunen inte äger hela processen själva. Ingen av parterna har i skrivande stund valt att rikta skadeståndsanspråk mot kommunen.

forskontor
sigtuna_bygglov

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

februari

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Boende rasar över P-kaos på Sätuna

Nyheter Irritationen över parkeringssituationen på Sätunavägen är stor, boende anser att det är för få parkeringsplatser och reglerna för hårda samtidigt som parkeringsvakter är flitiga med att lappa: - I min omgivning i centrala Märsta åker dom på nätterna och skriver böter enligt sin bedömning. Att sen överklaga och bevisa att den P-boten är fel går via Polismyndigheten i Stockholm, säger en boende på Sätunavägen till märsta.nu

Elever ska motverka självmobbing

Ung & Student Chantal Luksitch från Märsta är med i UF företaget BaM UF tillsammans med Neda Karimi från Akalla. Tillsammans säljer de speglar för att motverka självmobbing: - Människan är sin egna störta mobbare och använder spegeln som ett verktyg för att spegla sig i för att hitta sina komplex och de minsta felen, skriver BaM UF i ett mail till märsta.nu

objekt4
standard
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
objekt2
sigtunavatten_feb
matcher_skanela
objekt3
connys
vuxentutbildning