varumarke_defacto_sommar
Märsta Port byggs just nu i Valstabacken.Foto: Daniel Iskander

Kommunen: Handlar om mindre bit

Den mark som både PEAB och Rikshem ska ha köpt i Märsta Port är relativt begränsad visar det sig, cirka 10 kvadratmeter. Kommundirektören Ulf Bergh bekräftar dock märsta.nu:s uppgift om att marken kan ha sålts två gånger av kommunen.

marstac_aug

En mindre bit mark, ca 10 kvadratmeter, har sålts till både Rikshem och Peab. Till de förstnämnda i samband med en fastighetsaffär 2010 och till PEAB 2008.
– Ärendet ligger nu hos lantmäteriet, som vill ha in vissa kompletteringar, vi hoppas att det efter det ska kunna lösas upp, meddelar Ulf Bergh, kommundirektör.

Ingen riktar skadestånd än
Anledningen till det inträffade ska vara att kartmaterialet inte var korrekt när de aktuella fastigheterna såldes, därför har Lantmäteriet inte kunnat göra fastighetsbildningarna. Ulf Bergh hoppas nu att detta ska lösa sig inom en månad, han betonar dock att kommunen inte äger hela processen själva. Ingen av parterna har i skrivande stund valt att rikta skadeståndsanspråk mot kommunen.

biljetter
happy_homes_sommar
extra

Barn misshandlades i centrala Märsta

Blåljus Kring 18-tiden på onsdag kväll kallades polis till Kulturtorget i Märsta sedan en fyraårig tjej blivit slagen av en äldre man: - Det skrevs en anmälan om misshandel, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

Elnätsavgiften gick upp med 1200 kronor

Nyheter På bara ett år har elnätsavgiften höjts med 1200 kronor i Sigtuna kommun: - Regelverket som ska skydda kunderna från monopolprissättning anser vi är för svagt och vi vill ha till en omedelbar skärpning av reglerna för att skydda kunderna, säger Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef på Villaägarnas Riksförbund.

Passkontrollanter blir inlåsta

Nyheter Passkontrollanter på Arlanda blir då och då inlåsta i sina kurer på grund av ett tekniskt fel rapporterar tidningen Arbetarskydd: - Jag har varit med om passkontrollanter som börjat gråta när de fått veta att de i dag ska arbeta i slussarna med problem, säger Ulf Rydström, huvudskyddsombud vid gränspolisen på Arlanda till tidningen.

Brand i lägenhet

Blåljus På lördagkvällen brann det i en lägenhet i Märsta Centrum: - All mår bra, sa Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Pratade i telefon – Busschaufför stannade bussen

Nyheter I samband med en busstur på torsdag eftermiddag mellan Märsta-Sigtuna stannade busschaufföreren efter att en resenär ansetts vara högljudd i telefonen: - Lägger du inte på telefonen så slänger jag ut dig ur bussen, ska busschauffören ha sagt.

colorama_jan
lions_standard
sbrf2
karlavagnen46
Festspecialisten – Standard
Frisyr – Standard
cricketklubben
siriusgatan26
standard_ridskola
stockholmsvagen24b
borg
connys
korpentraning
standard
standard
Norra Redovisningshuset