midsommar
Märsta Port byggs just nu i Valstabacken.Foto: Daniel Iskander

Kommunen: Handlar om mindre bit

Den mark som både PEAB och Rikshem ska ha köpt i Märsta Port är relativt begränsad visar det sig, cirka 10 kvadratmeter. Kommundirektören Ulf Bergh bekräftar dock märsta.nu:s uppgift om att marken kan ha sålts två gånger av kommunen.

En mindre bit mark, ca 10 kvadratmeter, har sålts till både Rikshem och Peab. Till de förstnämnda i samband med en fastighetsaffär 2010 och till PEAB 2008.
– Ärendet ligger nu hos lantmäteriet, som vill ha in vissa kompletteringar, vi hoppas att det efter det ska kunna lösas upp, meddelar Ulf Bergh, kommundirektör.

Ingen riktar skadestånd än
Anledningen till det inträffade ska vara att kartmaterialet inte var korrekt när de aktuella fastigheterna såldes, därför har Lantmäteriet inte kunnat göra fastighetsbildningarna. Ulf Bergh hoppas nu att detta ska lösa sig inom en månad, han betonar dock att kommunen inte äger hela processen själva. Ingen av parterna har i skrivande stund valt att rikta skadeståndsanspråk mot kommunen.

brf_englamarken
sap_valet2018

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

sportfiskebanner2
vuxenutbildning2

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

varen2018
bildextra!

Ymer äldreboende kvalitetssäkrat – som först i landet

Nyheter Ymer äldreboende har kvalitetssäkrats. Detta som första särskilda boendet i Sverige. – Både vi chefer och medarbetare är mycket stolta över vårt verifikat och det arbete vi genomfört här på Ymer för att nå dit, säger enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.

EXTRA

uppdaterad Attacken mot sommarfritids: Uruselt

Politik Socialdemokraterna fortsätter kritisera den moderatledda kommunledningen för att Rävsta sommarfritids begränsas till bara vissa utvalda skolbarn: - Vill man som förälder försöka boka en eller flera av de 35 fria platserna som finns så kostar det 300 kr per barn. Socialdemokraterna har sedan länge beslutat om att skolan i Sigtuna ska vara helt kostnadsfri. Detta är uruselt, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

standard_ridskola
objekt4
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
connys
outsider_defacto
comitini_banner
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
val2018
vuxentutbildning
objekt2
objekt3
outsider_moderat