budget_panorama
Aburraheem Green talade i Kulturum förra åretFoto: Skärmdump/Youtube

Märstas unga muslimer: Tyvärr ställer vi in

Haitham Al-Haddads konferens ställs in av Märstas unga muslimer med anledning av att man inte har en plats att vara på, inte på grund av hans kontroversiella åsikter. Det framgår av Märstas unga muslimers uppdatering via Facebook. Man kommer under dagen även att komma ut i ett pressmeddelande. Igår kväll ställde kommunen in bokningen på grund av Haitham Al-Haddad.

centrum_artikel
Haitham Al Haddads planerade besök i Märsta var inte det första kontroversiella för Märstas Unga muslimer. Förra året i februari hade man besök av Abduraheem Green under temat ”Muslim i Västvärlden”:
– Jag visste inte om att han skulle komma, säger Anna Johansson, dåvarande ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
Kontroversiell gäst förra året
Kommunen stoppar som märsta.nu kunde rapportera om på torsdagen uthyrningen av Kulturum på lördag till Märstas unga muslimer med anledning av Haitham Al Haddads besök. Men förra året i februari arrangerade föreningen en föreläsning med en lika kontroversiell föreläsare; Abduraheem Green. Green har konverterat till islam och anser att muslimer har svårt att leva i det västerländska samhället, hans syn på demokratin är enligt YouTube-klipp inte förenlig med dagens västerländska samhälle. Han säger bland annat att demokratin kan rösta fram att muslimer ska dödas. Dåvarande ordföranden i Kultur- och fritidsnämnden, Anna Johansson (S), säger till märsta.nu att hon hade stoppat uthyrningen av Kulturum till föreningen om hon visste vem som skulle tala:
– Föreningen presenterade inte en föredragslista för oss då, säger Johansson till märsta.nu
Kommenterar senare idag
På sin hemsida har Märstas Muslimer lagt upp bilder från Abdurrahem Greens besök i februari. Green har talat om muslimers utmaningar i västvärlden och hur man kan predika och starta bönegrupper i Sverige och i världen. Under dagen väntas Märstas unga muslimer komma ut med ett pressmeddelande kring det senaste dygnets uppståndelse. märsta.nu har mailat föreningen igår men utan resultat.

 

defacto_helsida
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

connys_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
fixa_laddplats_helsida
personal_sandstrom_helsida
boisigtuna
kkdk_helsida
skanela_event_helsida
corner_helsida
landsbygdsdag
helsida
corner_outsider
kkdk_outsider
outsider
nrh
personal_outsider
budget_outsider
sigtuna_vatten_outsider
laddplats_out
centrum_sommar_out
swedol_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
skanela_event_outsider