budget_panorama
Robin Prskalo spelar fotboll i FC ArlandaFoto: Jamshid Jamshidi

Märstabo hjälte i drunkningsdrama

Märstabon Robin Prskalo, 22, arbetar på restaurang i Fisksätra men under söndagen hamnade han mitt i ett drunkningsdrama då en person gick genom isen där.

centrum_artikel

En man gick genom isen med sin hund vid Restaurang Saltsjö Pir där Robin jobbar under söndagen. Robin tvekade inte att kasta av sig förklädet och rädda mannen sedan en gäst kommit springande in och frågat efter livräddningsutrustning:
– Jag kollade snabbt efter om vi hade det, men jag hann inte tänka så mycket, utan började bara springa ner mot vattnet. Någon måste dit, liksom, tänkte jag, berättar Robin Prskalo för tidningen Nacka Värmdö Posten.

Ramlade i två gånger
Tillsammans med en restauranggäst fick han med sig ett rep från en båt och de försökte dra upp mannen. Robin gick även genom isen två gånger.
– Till slut kom det någon med en boj, och med den framför mig hasade jag mig fram och drog upp mannen, fortsätter Robin.

Hoppade i efter hunden
När mannen var uppe återstod hunden och Robin hoppade i efter och drog upp den:
– Han hade typ ingen ork, så till slut hoppade jag i vattnet och simmade ut till honom med livbojen. Jag var ju ändå redan blöt, säger Robin Prskalo enligt tidningen.

Arbetat som badvakt
Robin har tidigare arbetat som badvakt men det är första gången han behövt hoppa i och rädda någon. Mannen och hunden klarade sig och Robin återupptog jobbet som servitör efter en varm dusch. Han var bara lite uppe i varv…

defacto_helsida
kkdk_helsida
helsida
personal_sandstrom_helsida
meko_helsida
connys_helsida
corner_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
skanela_event_helsida
landsbygdsdag
centrum_helsida2020
sigtuna_vatten_outsider
personal_outsider
laddplats_out
kkdk_outsider
centrum_sommar_out
outsider
budget_outsider
swedol_outsider
skanela_event_outsider
nrh
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
corner_outsider
ridskola_2020_outsider