mote_sommar
Eva Bragsjö, Patriks mamma, berättar om dödsfallet. Foto: Skärmdump/Aftonbladet

Märstabo död av supermandrog

Märstabon Patrik Bragsjö gick till en fest i mellandagarna och några timmar senare hamnade han på akuten efter att ha tagit superman-drogen. Han avled kort därpå, rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel

Patrik Bragsjö blev bara 22 år. Söndagen 28:e december somnade han in på Karolinska sjukhuset i Solna. På annandagen sa han ”hej då” till sin mamma Eva för att gå på en fest. Där tog han och flera andra supermanpiller som är en ecstasytablett. Några timmar senare hamnade han på intensiven med hög puls, 42 graders feber och blod ur näsa och mun. Hans mamma Eva berättar för Aftonbladet att det var slangar överallt på honom. Natten mot 28:e fick hon ett positivt besked om att hans hjärna såg bra ut. Men därefter började pulsen gå ner och på söndag förmiddag orkade inte hans kropp längre. Patrik är enligt Aftonbladet det andra dödsoffret till följd av Superman-pillret i Stockholms län.

Erik Lindeman, överläkare vid Giftinformationscentralen, uppger att symptomen som Patrik hade stämmer in på biverkningarna efter superman-drogen. Drogen kan vara mycket farligare än vanlig ecstasy. Flera andra på festen hade också tagit pillret men inte fått Patriks symptom.
– Någon skrupelfri tillverkare har haft bra tillgång till råvaran som behövs för att tillverka den. Det är som fulsprit – ingen vill ha det men folk köper det i brist på annat. Det är en cynisk handel där de som tar det och har otur stryker med, säger Erik
Lindeman till tidningen.

Eva Bragsjö vet inte vart Patrik fått tag i drogen. Hon vet dock att han har testat partydroger enstaka gånger förut men aldrig den här sorten. Patrik har efter en utbildning till fastighetskötare inte lyckats få jobb och var mest hemma och spelade tv-spel. Han umgicks mycket med sin mamma.
– Att förlora ett barn är det värsta en mamma kan föreställa sig. Jag kommer alltid få leva med sorgen. Just nu tänker jag bara på vilken fruktansvärd sista tid han måste ha haft. Han kämpade i ett helt dygn. Allt det här för två jäkla tabletter. Ungdomar måste förstå att man aldrig kan veta vad man stoppar i sig när man tar partydroger. Det är som att spelar rysk roulette, säger Eva.

centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
marina_helsida
defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_helsida_valsta
kaa_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider