centrum_jul_panorama
Eva Bragsjö, Patriks mamma, berättar om dödsfallet. Foto: Skärmdump/Aftonbladet

Märstabo död av supermandrog

Märstabon Patrik Bragsjö gick till en fest i mellandagarna och några timmar senare hamnade han på akuten efter att ha tagit superman-drogen. Han avled kort därpå, rapporterar Aftonbladet.

defacto_jul_artikel

Patrik Bragsjö blev bara 22 år. Söndagen 28:e december somnade han in på Karolinska sjukhuset i Solna. På annandagen sa han ”hej då” till sin mamma Eva för att gå på en fest. Där tog han och flera andra supermanpiller som är en ecstasytablett. Några timmar senare hamnade han på intensiven med hög puls, 42 graders feber och blod ur näsa och mun. Hans mamma Eva berättar för Aftonbladet att det var slangar överallt på honom. Natten mot 28:e fick hon ett positivt besked om att hans hjärna såg bra ut. Men därefter började pulsen gå ner och på söndag förmiddag orkade inte hans kropp längre. Patrik är enligt Aftonbladet det andra dödsoffret till följd av Superman-pillret i Stockholms län.

Erik Lindeman, överläkare vid Giftinformationscentralen, uppger att symptomen som Patrik hade stämmer in på biverkningarna efter superman-drogen. Drogen kan vara mycket farligare än vanlig ecstasy. Flera andra på festen hade också tagit pillret men inte fått Patriks symptom.
– Någon skrupelfri tillverkare har haft bra tillgång till råvaran som behövs för att tillverka den. Det är som fulsprit – ingen vill ha det men folk köper det i brist på annat. Det är en cynisk handel där de som tar det och har otur stryker med, säger Erik
Lindeman till tidningen.

Eva Bragsjö vet inte vart Patrik fått tag i drogen. Hon vet dock att han har testat partydroger enstaka gånger förut men aldrig den här sorten. Patrik har efter en utbildning till fastighetskötare inte lyckats få jobb och var mest hemma och spelade tv-spel. Han umgicks mycket med sin mamma.
– Att förlora ett barn är det värsta en mamma kan föreställa sig. Jag kommer alltid få leva med sorgen. Just nu tänker jag bara på vilken fruktansvärd sista tid han måste ha haft. Han kämpade i ett helt dygn. Allt det här för två jäkla tabletter. Ungdomar måste förstå att man aldrig kan veta vad man stoppar i sig när man tar partydroger. Det är som att spelar rysk roulette, säger Eva.

colorama_jul
sigtunavatten_standard
ica_oktober

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

tp_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

defacto_jul

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

happyhomes_2019
greeknighthelsida
trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

tp_outsider
connys
nrh
julbord
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider