moderaterna_feb

märsta.nu ökar kapaciteten

Ni kanske har sett att märsta.nu då och då ligger nere på grund av kapacitetsproblem. Nu ska vi ha löst problemet i samband med att vi utökat serverkapaciteten.

märsta.nu växer så det knakar. En dålig dag har vi 4000 unika läsare, en bra dag över 20 000. Men problemet var vid pågående händelser då det kunde komma in närmare 2000 besökare i minuten för att ta del av vårt innehåll. Då sa servern ifrån eftersom vi nått kapacitetstaket.

Nu har vi hittat en lösning som ska kunna hantera tusentals besökare i minuten, så oavsett vad som pågår så ska märsta.nu ha kapacitet att möta kommuninvånarnas behov av att få information vid större händelser eller eventuella nödsituationer i kommunen. Vi vet kommuninvånare vid pågående händelser först och främst vänder sig till märsta.nu för att få sin information. Dessvärre har vi inte kunnat tillgodose allas behov ibland och därför väljer vi att ta nästa steg för att hantera mer trafik på en och samma gång.

Ända sedan 2008 har märsta.nu i princip legat på samma kapacitet, men den gamla lösningen var mer anpassad för trafik för 4-5 år sedan och inte idag då alla har mobiler eller paddor som gör att de är ständigt uppkopplade. Vi pågående händelser kan märsta.nu se att över 70 procent av all trafik kommer från just mobila enheter. För några år sedan var den siffran mycket mycket mindre.

Skulle ni mot förmodan drabbas av problem att komma in på märsta.nu de närmaste dagarna så återkom gärna till oss så ska vi se, det följer säkert med en del barnsjukdomar i samband med en sådan teknisk övergång.

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

pedagog2018
foretagarlunch
aretsforetag
forskontor

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

februari

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

Festspecialisten – Standard
vuxentutbildning
objekt2
objekt3
sigtunavatten_standard
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
outsider_defacto
standard
matcher_skanela
standard_ridskola
standard_start
objekt4
sangensemble
nfc_vinter