fastpartner_sommar2

märsta.nu ökar kapaciteten

Ni kanske har sett att märsta.nu då och då ligger nere på grund av kapacitetsproblem. Nu ska vi ha löst problemet i samband med att vi utökat serverkapaciteten.

märsta.nu växer så det knakar. En dålig dag har vi 4000 unika läsare, en bra dag över 20 000. Men problemet var vid pågående händelser då det kunde komma in närmare 2000 besökare i minuten för att ta del av vårt innehåll. Då sa servern ifrån eftersom vi nått kapacitetstaket.

Nu har vi hittat en lösning som ska kunna hantera tusentals besökare i minuten, så oavsett vad som pågår så ska märsta.nu ha kapacitet att möta kommuninvånarnas behov av att få information vid större händelser eller eventuella nödsituationer i kommunen. Vi vet kommuninvånare vid pågående händelser först och främst vänder sig till märsta.nu för att få sin information. Dessvärre har vi inte kunnat tillgodose allas behov ibland och därför väljer vi att ta nästa steg för att hantera mer trafik på en och samma gång.

Ända sedan 2008 har märsta.nu i princip legat på samma kapacitet, men den gamla lösningen var mer anpassad för trafik för 4-5 år sedan och inte idag då alla har mobiler eller paddor som gör att de är ständigt uppkopplade. Vi pågående händelser kan märsta.nu se att över 70 procent av all trafik kommer från just mobila enheter. För några år sedan var den siffran mycket mycket mindre.

Skulle ni mot förmodan drabbas av problem att komma in på märsta.nu de närmaste dagarna så återkom gärna till oss så ska vi se, det följer säkert med en del barnsjukdomar i samband med en sådan teknisk övergång.

steningeslottsommar
socialutmarkelse
happy_homes_juli
sportfiskebanner2
vuxenutbildning2

Kommunen hjälper till med foder

Notiser Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Max får hjärtstartare

Notiser Max i Märsta får hjärtstartare installerad: - Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

outsider_defacto
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
sap_outsider
connys
veterankraft_standard
forskontor
Norra Redovisningshuset
objekt4
val2018
outsider_moderat
yearlingsales
objekt3
nfc_vinter
objekt2