varumarke_defacto_sommar

märsta.nu ökar kapaciteten

Ni kanske har sett att märsta.nu då och då ligger nere på grund av kapacitetsproblem. Nu ska vi ha löst problemet i samband med att vi utökat serverkapaciteten.

marstac_aug

märsta.nu växer så det knakar. En dålig dag har vi 4000 unika läsare, en bra dag över 20 000. Men problemet var vid pågående händelser då det kunde komma in närmare 2000 besökare i minuten för att ta del av vårt innehåll. Då sa servern ifrån eftersom vi nått kapacitetstaket.

Nu har vi hittat en lösning som ska kunna hantera tusentals besökare i minuten, så oavsett vad som pågår så ska märsta.nu ha kapacitet att möta kommuninvånarnas behov av att få information vid större händelser eller eventuella nödsituationer i kommunen. Vi vet kommuninvånare vid pågående händelser först och främst vänder sig till märsta.nu för att få sin information. Dessvärre har vi inte kunnat tillgodose allas behov ibland och därför väljer vi att ta nästa steg för att hantera mer trafik på en och samma gång.

Ända sedan 2008 har märsta.nu i princip legat på samma kapacitet, men den gamla lösningen var mer anpassad för trafik för 4-5 år sedan och inte idag då alla har mobiler eller paddor som gör att de är ständigt uppkopplade. Vi pågående händelser kan märsta.nu se att över 70 procent av all trafik kommer från just mobila enheter. För några år sedan var den siffran mycket mycket mindre.

Skulle ni mot förmodan drabbas av problem att komma in på märsta.nu de närmaste dagarna så återkom gärna till oss så ska vi se, det följer säkert med en del barnsjukdomar i samband med en sådan teknisk övergång.

E4:an läggs om i november

Nyheter Bilpendlare till och från Stockholm kommer från och med 10:e november att få köra på en tillfällig motorväg förbi Trafikplats Häggvik med anledning av bygget Förbifart Stockholm.

forskontor

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

defacto_panorama_boka_mote
happy_homes_sommar
Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

Lokala moderater på partistämma

Politik Moderaterna i Sigtuna kommun har en delegation på partistämman i Örebro bestående av Olov Holst och Mattias Askerson: - Det är påtagligt att partiet fått en rejäl nytändning efter partiledarbytet för några veckor sedan, säger Olov Holst i ett pressmeddelande till märsta.nu

borg
lions_standard
standard
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
korpentraning
connys
sbrf2
lillabjorn5
korsbarsvagen1
Frisyr – Standard
standard_ridskola
cricketklubben
standard
Norra Redovisningshuset
oriongatan174