eurosko_december

märsta.nu ökar kapaciteten

Ni kanske har sett att märsta.nu då och då ligger nere på grund av kapacitetsproblem. Nu ska vi ha löst problemet i samband med att vi utökat serverkapaciteten.

marstac_aug

märsta.nu växer så det knakar. En dålig dag har vi 4000 unika läsare, en bra dag över 20 000. Men problemet var vid pågående händelser då det kunde komma in närmare 2000 besökare i minuten för att ta del av vårt innehåll. Då sa servern ifrån eftersom vi nått kapacitetstaket.

Nu har vi hittat en lösning som ska kunna hantera tusentals besökare i minuten, så oavsett vad som pågår så ska märsta.nu ha kapacitet att möta kommuninvånarnas behov av att få information vid större händelser eller eventuella nödsituationer i kommunen. Vi vet kommuninvånare vid pågående händelser först och främst vänder sig till märsta.nu för att få sin information. Dessvärre har vi inte kunnat tillgodose allas behov ibland och därför väljer vi att ta nästa steg för att hantera mer trafik på en och samma gång.

Ända sedan 2008 har märsta.nu i princip legat på samma kapacitet, men den gamla lösningen var mer anpassad för trafik för 4-5 år sedan och inte idag då alla har mobiler eller paddor som gör att de är ständigt uppkopplade. Vi pågående händelser kan märsta.nu se att över 70 procent av all trafik kommer från just mobila enheter. För några år sedan var den siffran mycket mycket mindre.

Skulle ni mot förmodan drabbas av problem att komma in på märsta.nu de närmaste dagarna så återkom gärna till oss så ska vi se, det följer säkert med en del barnsjukdomar i samband med en sådan teknisk övergång.

happy_homes_sommar
forsmaleri
farbrorbla_host2017
forskontor
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

defacto_panorama_boka_mote
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

lions_standard
frisyr2018
borg
Norra Redovisningshuset
cricketklubben
Festspecialisten – Standard
yrkesutbildningen
nfc_vinter
jul2018
agy2
vidargatan7
jul2018
blackfriday
solrosvagen28
julgranshamtning
matcher_skanela
dogranch
standard
connys
vanster_mote