marstac_aug

märsta.nu ökar kapaciteten

Ni kanske har sett att märsta.nu då och då ligger nere på grund av kapacitetsproblem. Nu ska vi ha löst problemet i samband med att vi utökat serverkapaciteten.

sommar

märsta.nu växer så det knakar. En dålig dag har vi 4000 unika läsare, en bra dag över 20 000. Men problemet var vid pågående händelser då det kunde komma in närmare 2000 besökare i minuten för att ta del av vårt innehåll. Då sa servern ifrån eftersom vi nått kapacitetstaket.

Nu har vi hittat en lösning som ska kunna hantera tusentals besökare i minuten, så oavsett vad som pågår så ska märsta.nu ha kapacitet att möta kommuninvånarnas behov av att få information vid större händelser eller eventuella nödsituationer i kommunen. Vi vet kommuninvånare vid pågående händelser först och främst vänder sig till märsta.nu för att få sin information. Dessvärre har vi inte kunnat tillgodose allas behov ibland och därför väljer vi att ta nästa steg för att hantera mer trafik på en och samma gång.

Ända sedan 2008 har märsta.nu i princip legat på samma kapacitet, men den gamla lösningen var mer anpassad för trafik för 4-5 år sedan och inte idag då alla har mobiler eller paddor som gör att de är ständigt uppkopplade. Vi pågående händelser kan märsta.nu se att över 70 procent av all trafik kommer från just mobila enheter. För några år sedan var den siffran mycket mycket mindre.

Skulle ni mot förmodan drabbas av problem att komma in på märsta.nu de närmaste dagarna så återkom gärna till oss så ska vi se, det följer säkert med en del barnsjukdomar i samband med en sådan teknisk övergång.

varumarke_defacto_sommar
sommar
extra

Brand på uteservering

Blåljus Under natten brann det på en uteservering på Stationsgatan i Märsta: - Det har upprättats en anmälan, men jag kan inte se om vad, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu

brookevent
extra

Man knivskuren i ansiktet: ”Helt oprovocerat”

Blåljus Tre okända män attackerade och misshandlade en man på öppen gata i Valsta. De knivskar honom i ansiktet innan de flydde från platsen. – Det verkar vara helt oprovocerat, säger stationsbefälet Marie-Louise Nilsson.

Man misshandlad på Stationsgatan

Blåljus En man misshandlades under natten av en bekant person på Stationsgatan: - Han behövde inte vård och kördes hem sen, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sfssommar
stationsgatan21a
colorama_jan
connys
Norra Redovisningshuset
lions_standard
uttervagen
Festspecialisten – Standard
cricketklubben
standard_ridskola
sommar
standard
Frisyr – Standard
laudonsvag3a
standard