panorama_stationshusen
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Inbrottsdrabbat höstlov

Många bostäder drabbades av inbrott i kommunen i samband med höstlovet: - Våra poliser som arbetar i inbrottsinsatsen är otroligt inställda på att göra ett så bra jobb som möjligt och gripa fler tjuvar, uppger kommunpolisen Malin Sundström i ett utskick till Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Polisen är medvetna om att höstlovet är en intensiv tid gällande inbrott, därför var man heller inte förvånade över de stora antal som skedde förra veckan. Att det finns boende i bostaden har inte alltid hindrat tjuven. På Odenvägen kom bostadsinnehavaren hem och hörde ljud på övervåningen, denne låste och lämnade för att larma polis. Tjuven lyckades ändå smita iväg trots det stora pådraget som sökte.

Fräckt försök på Illerstigen
På Illerstigen hade okända bankat på dörren till huset, de boende öppnade men utan att hitta någon. Kort därpå bankar det igen utan att någon är där, istället hoppar det en person in på baksidan, när denne blir konfronterad säger han att han ska jobba i fastigheten, något som inte stämde. Över lag de två senaste veckorna är det flertal försök till inbrott och fullbordade inbrott på många adresser i främst Märsta men även två platser i Rosersberg.

En person gripen
Polisens riktade insats mot att gripa inbrottstjuvar pågår allt jämt och en person har gripits i distriktet enligt kommunpolisen Malin Sundström. Men denne ligger inte bakom alla inbrott är det konstaterat.
– Vi kan som jag tidigare sagt se att runt höstlovet så ökar inbrotten markant och så även i år. Våra poliser som arbetar i inbrottsinsatsen är otroligt inställda på att göra ett så bra jobb som möjligt och gripa fler tjuvar, skriver Sundström i mailet till Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
eldsjal2024_out
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider