socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Flicka nära strypas på skola

En man tog sig in på en skola i kommunen och försökte strypa ihjäl en flicka enligt uppgifter till märsta.nu: – Det sitter en person anhållen, säger kammaråklagare Anna Bengtsson.

centrum_artikel_host

Händelsen inträffade under natten mot fredag. En 23-årig man tog sig in på en skola i kommunen och tog strypgrepp på en av eleverna i som vistades i ett elevhem, enligt uppgifter till märsta.nu.
– Det är en relationshistoria, de har någon sorts relation med varandra, säger Carin Wetterlöf, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.

Pojkvännen anhållen
Enligt uppgifter till märsta.nu är 23-åringen pojkvän till målsägande. Flickan lyckades ta sig loss från strypgreppet i sista sekund. Enligt märsta.nu:s uppgifter fick hon kraftiga märken på halsen. Flera polispatruller kallades till skolhemmet och grep 23-åringen misstänkt för mordförsök. Åklagaren i ärendet har dock i efterhand valt att ändra rubriceringen, men 23-åringen är anhållen:
– Det är rubricerat som grov misshandel nu och det sitter en person anhållen, jag kan inte säga mer och uttala mig något om utredningen. Vi är i ett tidigt skede i utredningen och det är en stark kollusionsfara, säger Anna Bengtsson, åklagare vid Norrorts åklagarkammare.

Kommer du att begära honom häktad?
– Det kan jag inte säga nu.

Fotnot: märsta.nu söker rektorn, samt 23-åringens advokat, för en kommentar. 

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

forstamaj_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna