eldsjal2024_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Man som attackerade småbarnsmamma greps i Märsta

Den man som attackerade en småbarnsmamma för att hon avvärjde ett rånförsök greps under dagen i Märsta: - - Han sitter på Södermalmspolisen. Han är medtagen, hämtad till förhör. Sedan ska det dras för åklagare. Säg att han varit hos oss en kvart, säger förundersökningsledaren Stefan Tellqvist, till Expressen.

centrum_artikel_host

Under torsdagen rullade bilder på hur en man som försökte råna en person hindrades av en kvinna med två småbarn. Det slutade med att kvinnan fick motta slag och spottloska från mannen. Efter tips till polisen har nu mannen gripits vid 13-tiden på Märsta station rapporterar Aftonbladet. Mannen är sedan tidigare känd av Polisen då han ska ha attackerat en polisman med kniv. Han är nu misstänkt för försök till grov stöld och misshandel. Händelsen med kvinnan inträffade 5:e januari i Gamla stan.

Enligt kommunpolisen på Södermalm, Anders Åslund, rör det sig om en person som är känd som EU-migrant. Man hat dock inget namn än enligt Expressen. Själva gripandet ska ha gått lugnt till och man kommer hålla förhör samt dokumentera mannen med fotografi. Mannen kommer att behöva anhållas av jouråklagare och häktas inom 48 timmar.
– Nytt förhör kommer ske i helgen och då med en offentlig försvarare närvarande eftersom mannen har begärt detta. Polisen kommer även arbeta med att säkerställa mannens identitet, skriver Polisen i ett pressmeddelande.

Har du bilder? Maila/MMS:a redaktionen.

Uppdaterad 18.42

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out