moderat_jul_nyar
Skämtet om en bomb i väskan uppskattades inte i säkerhetskontrollen.Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Skämt om bomb ledde till anmälan

Under förmiddagen skämtade en resenär om en bomb i väskan i säkerhetskontrollen på Arlanda och en anmälan om grovt olaga hot upprättades: - Det är upp till kaptenen och flygbolaget om mannen fick flyga iväg, säger Albin Näverberg vid Polisens ledningscentral till märsta.nu

Händelsen utspelade sig i säkerhetskontrollen strax före klockan 11 på torsdagen. Mannen fördes då till ett visitationsbås enligt Polisen.
– Det var en man som provade sina humoristiska färdigheter vid absolut fel tillfälle. Det finns ingen möjlighet för personalen att chansa och inte ingripa. Det blir en hiskelig apparat som dras igång i och med det här, säger Albin Näverberg vid Polisens regionsledningscentral till SVT Stockholm.

Efter förhör uppger mannen att han skämtade. Polis kontrollerade dock både mannen och väskan och man konstaterade att det inte fans en bomb. Skämtet uppskattades inte och en anmälan om grovt olaga hot upprättades. Mannen släpptes därefter men det är oklart om han fick flyga iväg med sitt plan.
– Det är upp till flygbolaget och kaptenen att bestämma det, säger Növerberg till märsta.nu

Flera personer har de senaste åren dömts i rätten för att ha ”skämtat” om att man har bomber i väskan.

Artikeln uppdateras…

 

centrum_helsida2020
connys_helsida
oppethus_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
happyhomes_50
oppethus_outsider
nrh
connys
teatergrillen_outsider