arlandagolf_pan_aug
Foto: Pressbild

Mäklare: Vinden har vänt för säljarna

Enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel är det nu säljarna som har övertaget på marknaden igen: - Här i Sigtuna Kommun upplever vi att marknaden präglas av större optimism bland köparna och att fler vågar köpa innan man sålt sitt eget, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna.

Fastighetsbyråns Mäklarpanel består av 448 av företagets mäklare, bland dessa har lokala mäklare från Sigtuna kommun deltagit. Det som framkom i panelen var att säljarna nu efter två år har övertaget på marknaden. Efterfrågan har samtidigt ökat i samtliga områden i juni jämfört med samma månad förra året.

Senast säljarna hade övertag var i augusti 2017 enligt panelen. Övertagen är marginellt på en skala av 1-10 är snittet nu 5.05 till säljarnas fördel, 4.95 till köparna, dock är siffran på Stockholmsområdet 4,33 till säljarnas fördel. Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna, säger i en kommentar att de upplever att marknaden präglas av större optimism och att fler vågar köpa innan man sålt sitt eget.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
defacto_helsida
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

ica_valsta_choklad
sommar_centrum
arlanda_golf_juli
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
nrh