Foto: Pressbild

Mäklare: Vinden har vänt för säljarna

Enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel är det nu säljarna som har övertaget på marknaden igen: - Här i Sigtuna Kommun upplever vi att marknaden präglas av större optimism bland köparna och att fler vågar köpa innan man sålt sitt eget, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna.

fraga_liberalerna

Fastighetsbyråns Mäklarpanel består av 448 av företagets mäklare, bland dessa har lokala mäklare från Sigtuna kommun deltagit. Det som framkom i panelen var att säljarna nu efter två år har övertaget på marknaden. Efterfrågan har samtidigt ökat i samtliga områden i juni jämfört med samma månad förra året.

Senast säljarna hade övertag var i augusti 2017 enligt panelen. Övertagen är marginellt på en skala av 1-10 är snittet nu 5.05 till säljarnas fördel, 4.95 till köparna, dock är siffran på Stockholmsområdet 4,33 till säljarnas fördel. Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna, säger i en kommentar att de upplever att marknaden präglas av större optimism och att fler vågar köpa innan man sålt sitt eget.

defacto_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

ridskola_2020_outsider