moderat_sommar
Foto: Pressbild

Mäklare: Vinden har vänt för säljarna

Enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel är det nu säljarna som har övertaget på marknaden igen: - Här i Sigtuna Kommun upplever vi att marknaden präglas av större optimism bland köparna och att fler vågar köpa innan man sålt sitt eget, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna.

centrum_artikel

Fastighetsbyråns Mäklarpanel består av 448 av företagets mäklare, bland dessa har lokala mäklare från Sigtuna kommun deltagit. Det som framkom i panelen var att säljarna nu efter två år har övertaget på marknaden. Efterfrågan har samtidigt ökat i samtliga områden i juni jämfört med samma månad förra året.

Senast säljarna hade övertag var i augusti 2017 enligt panelen. Övertagen är marginellt på en skala av 1-10 är snittet nu 5.05 till säljarnas fördel, 4.95 till köparna, dock är siffran på Stockholmsområdet 4,33 till säljarnas fördel. Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna, säger i en kommentar att de upplever att marknaden präglas av större optimism och att fler vågar köpa innan man sålt sitt eget.

studeravidare_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out