centrum_host
Foto: Pressbild

Mäklare: Vinden har vänt för säljarna

Enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel är det nu säljarna som har övertaget på marknaden igen: - Här i Sigtuna Kommun upplever vi att marknaden präglas av större optimism bland köparna och att fler vågar köpa innan man sålt sitt eget, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna.

Fastighetsbyråns Mäklarpanel består av 448 av företagets mäklare, bland dessa har lokala mäklare från Sigtuna kommun deltagit. Det som framkom i panelen var att säljarna nu efter två år har övertaget på marknaden. Efterfrågan har samtidigt ökat i samtliga områden i juni jämfört med samma månad förra året.

Senast säljarna hade övertag var i augusti 2017 enligt panelen. Övertagen är marginellt på en skala av 1-10 är snittet nu 5.05 till säljarnas fördel, 4.95 till köparna, dock är siffran på Stockholmsområdet 4,33 till säljarnas fördel. Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna, säger i en kommentar att de upplever att marknaden präglas av större optimism och att fler vågar köpa innan man sålt sitt eget.

sigtunavatten_standard
fme_oktober
greeknighthelsida
centrum_host_helsida
defacto_mustach_helsida
ica_oktober
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

connys
greeknight_outsider
colorama_april2
nrh