defacto_panorama_mustasch
Foto: Pressbild

Mäklare spår stabilare marknad nästa år

I samband med Mäklarstatistiks senaste kvartalsrapport har Fastighetsbyrån kommenterat vad man tror om prisutvecklingen 2016: - I Sigtuna/Märsta tror vi att priserna kommer att ligga på den nivån vi har idag, möjligt är en viss prisuppgång, kommenterar Erik Wennberg på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna.

Priserna i kommunen har de senaste tre månaderna gått upp med 19 procent på bosjadsrättssidan, vilket är på samma nivå som de senaste 12 månaderna, och 2 procent på villasidan där ökningen varit 11 procent senaste tolv månaderna. Noterbart är att priserna i ingen annan kommun ökat mer senaste tre månaderna på bostadsrätter i länet som i Sigtuna.
– I Sigtuna/Märsta tror vi att priserna kommer att ligga på den nivån vi har idag, möjligt är en viss prisuppgång, kommenterar Erik Wennberg på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna

2016 tror Erik Wennberg kommer att vara ett bra år för bostadsmarknaden i kommunen eftersom det byggs mycket nytt och för att det lockar folk från kringliggande kommuner. Den prisutveckling som varit i år tror Erik inte kommer finnas efter nyår. Det inför också ett amorteringskrav men det lär inte påverka marknaden nämnvärt enligt Erik Wennberg.

ica_oktober
centrum_host_helsida
agy_oppethus
fme_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida
connys
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider
colorama_april2
nrh