defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Mäklare spår stabilare marknad nästa år

I samband med Mäklarstatistiks senaste kvartalsrapport har Fastighetsbyrån kommenterat vad man tror om prisutvecklingen 2016: - I Sigtuna/Märsta tror vi att priserna kommer att ligga på den nivån vi har idag, möjligt är en viss prisuppgång, kommenterar Erik Wennberg på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna.

centrum_artikel

Priserna i kommunen har de senaste tre månaderna gått upp med 19 procent på bosjadsrättssidan, vilket är på samma nivå som de senaste 12 månaderna, och 2 procent på villasidan där ökningen varit 11 procent senaste tolv månaderna. Noterbart är att priserna i ingen annan kommun ökat mer senaste tre månaderna på bostadsrätter i länet som i Sigtuna.
– I Sigtuna/Märsta tror vi att priserna kommer att ligga på den nivån vi har idag, möjligt är en viss prisuppgång, kommenterar Erik Wennberg på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna

2016 tror Erik Wennberg kommer att vara ett bra år för bostadsmarknaden i kommunen eftersom det byggs mycket nytt och för att det lockar folk från kringliggande kommuner. Den prisutveckling som varit i år tror Erik inte kommer finnas efter nyår. Det inför också ett amorteringskrav men det lär inte påverka marknaden nämnvärt enligt Erik Wennberg.

kcbygg_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
sommarlov_helsida
sommarlov_outsider
nrh
swedol_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider