eldsjal2024_pan
Foto: Skärmdump/Instagram

Macheteattacken: Även 21-åring döms

Svea Hovrätt har ändrat domen från tingsrätten gällande Macheteattacken som inträffade på Märsta station i januari 2014 så tillvida att en 21-åring som tidigare frikänts nu döms till tre års fängelse.

centrum_artikel_host

Den största ändringen i domen från Svea Hovrätt är att en nu 21-åring som frikändes från medhjälp till grov misshandel nu döms för detta till 3 års fängelse. Rätten anser att 21-åringen var delaktig eftersom han lämnade över macheten i nära anslutning till misshandeln och han borde ha insett att det fanns en betydande risk för vad som skulle hända. 21-åringen kan dock inte anses vara medskyldig till grov misshandel eftersom det inte är bevisat att han agerat i samförstånd med gärningsmannen och noga planerat dådet. I övrigt fastställs domen av hovrätten, åklagaren hade inte försökt få gärningsmannen som högg dömd för försök till mord utan grov misshandel kvarstår. Straffet blev där 10 månader i sluten ungdomsvård. De båda ska också betala ett betydande skadestånd till målsägandena. Ingen ny bevisning framkom vid hovrättsförhandlingarna utan samma som i tingsrätten lades fram och blev underlag för domen.

centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider