socialdemokraterna_maj_panorama
Olov Holst (M)Foto: Jamshid Jamshidi
Olov Holst i märsta.nu:s Valvaka
Efter 22 av 23 räknade distriktFoto: val.se
Efter 17 räknade distriktFoto: val.se
14 av 23 distrikt räknadeFoto: val.se
11 av 23 distrikt är räknade i kommunvaletFoto: val.se

Rekordval för (M)

När 22av 23 distrikt är räknade i kommunvalet ser Moderaterna ut att göra ett rekordval.

centrum_artikel_host

Räkningen av kommunvalet pågår och 11 distrikt av 23 är räknade. De flesta i Märsta. Resultatet än så länge visar att Socialdemokraterna backar i ett område där de normalt är starka medan Moderaterna går upp. Valkretsar i Sigtuna där Moderaterna är starka har inte räknats än.

Moderaterna går mot valseger i kommunen. När 14 av 23 distrikt är räknade så är Moderaterna största parti i kommunen. Det återstår starka M-fästen kvar att räkna likaså att SFS-fästen ska räknas i Sigtuna. Det ser även ut att SD kan förlora sin vågmästarroll.

Regnbågskoalitionen har just nu majoritet i kommunfullmäktige när 15 av 23 distrikt är räknade. Socialdemokraterna går alltså kraftigt tillbaka och Sverigedemokraterna ser inte ut att bli vågmästare över huvud taget längre. Om trenden håller i sig kommer Regnbågskoalitionen att ha omkring 50 procent av rösterna vilket kan ge flest mandat i kommunfullmäktige.

Efter att 17 distrikt räknats så har alliansgruppen utan Miljöpartiet majoriteten av rösterna i kommunvalet. Skulle Miljöpartiet även ingå så är stödet ännu större. (SD) som såg ut att landa kring 20 procent tidigare under kvällen är nere kring 14 procent och kommer troligtvis inte få mer att säga till om eller utnyttja sin vågmästarroll.

Alliansgruppen firade vilt strax efter klockan 1 i natt. Med 22 av 23 distrikt räknade så är man i egen majoritet. Vi lämnar rapporteringen för i natt och återkommer om några timmar i morgon bitti med sista valdistriktet i Sigtuna kommun och även fler kommentarer från partierna. Noterbart är att (SD) ser ur att få kring 14 procent, långt ifrån de mellan 20-30 procent som förutspåddes i opinionen och när de första vallokalerna hade räknats.

Uppdaterad kl. 02.17

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys