defacto_pan2020
Olov Holst (M)Foto: Jamshid Jamshidi
Olov Holst i märsta.nu:s Valvaka
Efter 22 av 23 räknade distriktFoto: val.se
Efter 17 räknade distriktFoto: val.se
14 av 23 distrikt räknadeFoto: val.se
11 av 23 distrikt är räknade i kommunvaletFoto: val.se

Rekordval för (M)

När 22av 23 distrikt är räknade i kommunvalet ser Moderaterna ut att göra ett rekordval.

fraga_liberalerna

Räkningen av kommunvalet pågår och 11 distrikt av 23 är räknade. De flesta i Märsta. Resultatet än så länge visar att Socialdemokraterna backar i ett område där de normalt är starka medan Moderaterna går upp. Valkretsar i Sigtuna där Moderaterna är starka har inte räknats än.

Moderaterna går mot valseger i kommunen. När 14 av 23 distrikt är räknade så är Moderaterna största parti i kommunen. Det återstår starka M-fästen kvar att räkna likaså att SFS-fästen ska räknas i Sigtuna. Det ser även ut att SD kan förlora sin vågmästarroll.

Regnbågskoalitionen har just nu majoritet i kommunfullmäktige när 15 av 23 distrikt är räknade. Socialdemokraterna går alltså kraftigt tillbaka och Sverigedemokraterna ser inte ut att bli vågmästare över huvud taget längre. Om trenden håller i sig kommer Regnbågskoalitionen att ha omkring 50 procent av rösterna vilket kan ge flest mandat i kommunfullmäktige.

Efter att 17 distrikt räknats så har alliansgruppen utan Miljöpartiet majoriteten av rösterna i kommunvalet. Skulle Miljöpartiet även ingå så är stödet ännu större. (SD) som såg ut att landa kring 20 procent tidigare under kvällen är nere kring 14 procent och kommer troligtvis inte få mer att säga till om eller utnyttja sin vågmästarroll.

Alliansgruppen firade vilt strax efter klockan 1 i natt. Med 22 av 23 distrikt räknade så är man i egen majoritet. Vi lämnar rapporteringen för i natt och återkommer om några timmar i morgon bitti med sista valdistriktet i Sigtuna kommun och även fler kommentarer från partierna. Noterbart är att (SD) ser ur att få kring 14 procent, långt ifrån de mellan 20-30 procent som förutspåddes i opinionen och när de första vallokalerna hade räknats.

Uppdaterad kl. 02.17

manskold_helsida
kkdk_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
connys_helsida
helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
kkdk_outsider
centrum_sommar_out