centrum_jul_panorama
Olov Holst (M)Foto: Jamshid Jamshidi
Olov Holst i märsta.nu:s Valvaka
Efter 22 av 23 räknade distriktFoto: val.se
Efter 17 räknade distriktFoto: val.se
14 av 23 distrikt räknadeFoto: val.se
11 av 23 distrikt är räknade i kommunvaletFoto: val.se

Rekordval för (M)

När 22av 23 distrikt är räknade i kommunvalet ser Moderaterna ut att göra ett rekordval.

defacto_jul_artikel

Räkningen av kommunvalet pågår och 11 distrikt av 23 är räknade. De flesta i Märsta. Resultatet än så länge visar att Socialdemokraterna backar i ett område där de normalt är starka medan Moderaterna går upp. Valkretsar i Sigtuna där Moderaterna är starka har inte räknats än.

Moderaterna går mot valseger i kommunen. När 14 av 23 distrikt är räknade så är Moderaterna största parti i kommunen. Det återstår starka M-fästen kvar att räkna likaså att SFS-fästen ska räknas i Sigtuna. Det ser även ut att SD kan förlora sin vågmästarroll.

Regnbågskoalitionen har just nu majoritet i kommunfullmäktige när 15 av 23 distrikt är räknade. Socialdemokraterna går alltså kraftigt tillbaka och Sverigedemokraterna ser inte ut att bli vågmästare över huvud taget längre. Om trenden håller i sig kommer Regnbågskoalitionen att ha omkring 50 procent av rösterna vilket kan ge flest mandat i kommunfullmäktige.

Efter att 17 distrikt räknats så har alliansgruppen utan Miljöpartiet majoriteten av rösterna i kommunvalet. Skulle Miljöpartiet även ingå så är stödet ännu större. (SD) som såg ut att landa kring 20 procent tidigare under kvällen är nere kring 14 procent och kommer troligtvis inte få mer att säga till om eller utnyttja sin vågmästarroll.

Alliansgruppen firade vilt strax efter klockan 1 i natt. Med 22 av 23 distrikt räknade så är man i egen majoritet. Vi lämnar rapporteringen för i natt och återkommer om några timmar i morgon bitti med sista valdistriktet i Sigtuna kommun och även fler kommentarer från partierna. Noterbart är att (SD) ser ur att få kring 14 procent, långt ifrån de mellan 20-30 procent som förutspåddes i opinionen och när de första vallokalerna hade räknats.

Uppdaterad kl. 02.17

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

defacto_jul
tp_helsida
fme_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

ica_oktober

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

julbord_helsida
centrum_jul_helsida
happyhomes_2019
greeknighthelsida
trainingpartner_jobb_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

tp_outsider
connys
trainingpartner_jobb_outsider
nrh
greeknight_outsider
julbord