defacto_pan
Olov Holst (M)Foto: Jamshid Jamshidi
Olov Holst i märsta.nu:s Valvaka
Efter 22 av 23 räknade distriktFoto: val.se
Efter 17 räknade distriktFoto: val.se
14 av 23 distrikt räknadeFoto: val.se
11 av 23 distrikt är räknade i kommunvaletFoto: val.se

Rekordval för (M)

När 22av 23 distrikt är räknade i kommunvalet ser Moderaterna ut att göra ett rekordval.

marstakalaset_artikel

Räkningen av kommunvalet pågår och 11 distrikt av 23 är räknade. De flesta i Märsta. Resultatet än så länge visar att Socialdemokraterna backar i ett område där de normalt är starka medan Moderaterna går upp. Valkretsar i Sigtuna där Moderaterna är starka har inte räknats än.

Moderaterna går mot valseger i kommunen. När 14 av 23 distrikt är räknade så är Moderaterna största parti i kommunen. Det återstår starka M-fästen kvar att räkna likaså att SFS-fästen ska räknas i Sigtuna. Det ser även ut att SD kan förlora sin vågmästarroll.

Regnbågskoalitionen har just nu majoritet i kommunfullmäktige när 15 av 23 distrikt är räknade. Socialdemokraterna går alltså kraftigt tillbaka och Sverigedemokraterna ser inte ut att bli vågmästare över huvud taget längre. Om trenden håller i sig kommer Regnbågskoalitionen att ha omkring 50 procent av rösterna vilket kan ge flest mandat i kommunfullmäktige.

Efter att 17 distrikt räknats så har alliansgruppen utan Miljöpartiet majoriteten av rösterna i kommunvalet. Skulle Miljöpartiet även ingå så är stödet ännu större. (SD) som såg ut att landa kring 20 procent tidigare under kvällen är nere kring 14 procent och kommer troligtvis inte få mer att säga till om eller utnyttja sin vågmästarroll.

Alliansgruppen firade vilt strax efter klockan 1 i natt. Med 22 av 23 distrikt räknade så är man i egen majoritet. Vi lämnar rapporteringen för i natt och återkommer om några timmar i morgon bitti med sista valdistriktet i Sigtuna kommun och även fler kommentarer från partierna. Noterbart är att (SD) ser ur att få kring 14 procent, långt ifrån de mellan 20-30 procent som förutspåddes i opinionen och när de första vallokalerna hade räknats.

Uppdaterad kl. 02.17

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
sommar

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

kontor_thaifong
sommar_centrum
colorama_april2
defacto_outsider
colorama_april
connys
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar