moderaterna_sep2020
Olov Holst (M)Foto: Jamshid Jamshidi
Olov Holst i märsta.nu:s Valvaka
Efter 22 av 23 räknade distriktFoto: val.se
Efter 17 räknade distriktFoto: val.se
14 av 23 distrikt räknadeFoto: val.se
11 av 23 distrikt är räknade i kommunvaletFoto: val.se

Rekordval för (M)

När 22av 23 distrikt är räknade i kommunvalet ser Moderaterna ut att göra ett rekordval.

Räkningen av kommunvalet pågår och 11 distrikt av 23 är räknade. De flesta i Märsta. Resultatet än så länge visar att Socialdemokraterna backar i ett område där de normalt är starka medan Moderaterna går upp. Valkretsar i Sigtuna där Moderaterna är starka har inte räknats än.

Moderaterna går mot valseger i kommunen. När 14 av 23 distrikt är räknade så är Moderaterna största parti i kommunen. Det återstår starka M-fästen kvar att räkna likaså att SFS-fästen ska räknas i Sigtuna. Det ser även ut att SD kan förlora sin vågmästarroll.

Regnbågskoalitionen har just nu majoritet i kommunfullmäktige när 15 av 23 distrikt är räknade. Socialdemokraterna går alltså kraftigt tillbaka och Sverigedemokraterna ser inte ut att bli vågmästare över huvud taget längre. Om trenden håller i sig kommer Regnbågskoalitionen att ha omkring 50 procent av rösterna vilket kan ge flest mandat i kommunfullmäktige.

Efter att 17 distrikt räknats så har alliansgruppen utan Miljöpartiet majoriteten av rösterna i kommunvalet. Skulle Miljöpartiet även ingå så är stödet ännu större. (SD) som såg ut att landa kring 20 procent tidigare under kvällen är nere kring 14 procent och kommer troligtvis inte få mer att säga till om eller utnyttja sin vågmästarroll.

Alliansgruppen firade vilt strax efter klockan 1 i natt. Med 22 av 23 distrikt räknade så är man i egen majoritet. Vi lämnar rapporteringen för i natt och återkommer om några timmar i morgon bitti med sista valdistriktet i Sigtuna kommun och även fler kommentarer från partierna. Noterbart är att (SD) ser ur att få kring 14 procent, långt ifrån de mellan 20-30 procent som förutspåddes i opinionen och när de första vallokalerna hade räknats.

Uppdaterad kl. 02.17

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

kcbygg_aug_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

boisigtuna
festspec_host2020_helsida
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
kcbygg_outsider
swedol_outsider